2011 universiade hazırlıkları devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM - Dünya Kış Oyunları Federasyonu (FISU), Erzurum'da inşa edilecek tesislerin zamanında bitirilmesini istedi. Erzurum'daki çalışmalar hakkında brifing alan FISU heyeti, 4-7 Mayıs 2009 tarihleri arasında çalışmaları denetleme kararı aldı.

Erzurum'da 2011 yılında yapılacak olan Üniversiteler arası Kış Oyunları'yla (ÜNİVERSİADE) ilgili hazırlıklar devam ediyor. Erzurum'da sürdürülen tesis inşaatları ve hazırlanan projelerle ilgili belirli zaman aralıklarında FISU heyetine bilgiler veren ÜNİVERSİADE organizasyon komitesi temsilcileri, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir toplantı düzenledi. FISU Başkanı Kairis Ulp, Kış Oyunları (SCU) Başkan Yardımcısı Leonz Eder, Teknik Komisyon (CTI) Başkanı Roger Roth ve FISU Universiade Müdürü Milan Augustin'in katıldığı toplantıda 27 Ocak?6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak olan 25. Üniversitelerarası Kış oyunlarının hazırlık çalışmaları anlatıldı. Oyunlar Oyunları Organizasyon Komitesi Temsilcileri ile İstanbul'da toplantı yapıldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı ve 2011 ÜNİVERSİADE Genel Koordinatörü Yunus Akgül başkanlığındaki heyet, Erzurum'daki çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, 2011 Koordinatör Yardımcıları: Orhan Atasoy, Murat Sancar, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Cintimar, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sebahattin Tüzemen, üniversite öğretim üyesi Ensar Şahiner, Türkiye Kayak Federasyonu Üyesi ve Organizasyon Komitesi Teknik Komite Başkanı Muhtar Kurt ile yarışma yapılacak spor branşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda koordinatör Yunus Akgül tarafından, 2011 Erzurum ÜNİVERSİAD görevleri ve mevcut durumun analizini içeren raporu sundu. Belgrad'da da yapılan sunumda dile getirilen ilerleme raporu spor sahalarının inşa planı spor dışı alanların durumunu ele alan FISU üyeleri, hazırlanan raporu detayıyla inceledi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi binasında yapılan toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ?Sunulan tüm plan ve stratejiler spor tesislerinin zamanında yetişeceğini ve gereken uluslar arası standartlarda ve FISU standartlarında inşa edileceğini garanti etmektedir. Bununla beraber, SCU temsilcileri özellikle belirtmişlerdir ki spor yerlerindeki işlerin tamamlanması ve ilgili Uluslar arası spor federasyonunun onayı ve gerektiğinde bu yerlere homologasyon sertifikasının onayının alınması gereklidir. Ve bu uygun bir zamanda yapılmalıdır ki 2011 Kış oyunları düzenlenmeden önce test müsabakaları yapılabilsin. Bu sebeple Erzurum Organizasyon Komitesi, ulusal federasyonlar uluslar arası ve arasında sıkı bir işbirliğinin olması zorunludur.?dedi.

İstanbul'da düzenlenen toplantıda çalışma raporlarını bütün detayıyla inceleyen FISU heyeti, 4-7 Mayıs tarihleri arasında Erzurum'a gelerek denetleme yapma kararı aldılar. FISU delegeleri ziyaret sırasında, çalışmaları detayıyla görme imkanı bulacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber