Üniversitelerarası Kurul toplantısı sona erdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelerarası Kurul toplantısı sona erdi

Başkanlığını Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın yaptığı Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısı sona erdi.

Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Ceylan, toplantının rutin olduğunu ve bir dizi karar alındığını belirterek, "Doçentlik sınav yönetmenliği değişecek. Bu konuda bir komisyon kuruldu. Hazırlanacak raporu kurul olarak görüştükten sonra YÖK'e sunacağız." dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanmasının gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soru üzerine Ceylan, gündeme gelmediğini ve konuya vakıf olmadıklarını söyledi.


Üniversitelerarası Kurul toplantısı başladı

Başkanlığını Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın yaptığı Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısı başladı.

YYÜ Kampüsü'ndeki toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra açış konuşması yapan Prof. Dr. Hasan Ceylan, bu toplantıyı önemsediklerini belirterek, "Van'ın sizler tarafından görülmesi, Van'daki ortamın yaşanması ve gideceğiniz yerlerde Van'ın durumunu anlatmanız, bizim için büyük önem arz etmektedir. Van'ın birçok kez iyi yönleri ile değil, kötü yönleri ile gündeme gelmesi, üniversitemize gelen öğrenci profilini de büyük oranda etkilemektedir. Burada gördüklerinizi üniversitelerinizde anlatmanızı rica ediyoruz. Van'ın güzellikleriyle önde olduğunu anlatınız. Böylece o menfi propagandadan kurtulmuş oluruz diye düşünüyorum. Bu bizim ve Van için çok önemlidir.'' dedi.

Toplantı, açış konuşması ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kuruluşunu konu edinen slayt gösterisinin ardından basına kapalı devam etti.

Üniversitelerarası Kurul'un 172. toplantısına 110 üniversiteden 83 rektör ile 73 ÜAK üyesi ve rektör yardımcıları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber