Başarısızlığa karşı yeni yöntem: Öğrencilere kitap okuma mecburiyeti

Haber Giriş : 02 Aralık 2004 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde öğrencilerin son yıllarda ÖSS ve LGS'deki başarı oranının düşmesi, Kaymakam Günay Özdemir'i harekete geçirdi. İlçedeki tüm ilköğretim okullarına talimat gönderen Özdemir, her sabah ders başlamadan önce tüm öğrencilerin 15'er dakika kitap okumalarını emretti.

Türkiye genelinde bir ilki başlattığını bildiren Kaymakam Özdemir, "Öğrencilerin okumalarını istediğim kitaplar, Milli Eğitim Bakanlığı'nca tespit edilen 100 temel eserden oluşuyor. İlk uygulamaya Dağardı İlköğretim Okulu'ndan başladık.

Kaymakamlık olarak satın aldığımız kitapları öğrencilere tek tek dağıttık. Diğer köylere de dağıtmaya devam ediyoruz. Ayrıca beldelerdeki ilköğretim okullarındaki öğrencilerin kitaplarını da belde belediye başkanları temin ettiler. Şimdi tüm öğrencilerimiz her sabah ders başlamadan önce 15'er dakika bu temel eserleri okuyarak hem bilgi sahibi oluyor, hem de genel kültürleri artıyor. Bunun ÖSS ve LGS'ye yansıyacağından son derece eminim. Uygulamanın da takipçisiyim" dedi.

İlçede genel bir eğitim seferberliği başlattıklarını bildiren Kaymakam Özdemir, "Öğretmenlerden oluşan bir soru hazırlama ve değerlendirme komisyonumuz var. Bu komisyon tarafından hazırlanan sorular tüm ilköğretim okullarına bir kurye tarafından gizlilik içerisinde gönderiliyor. Her ayın belli bir gün ve saatinde 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini imtihana tabi tutuyoruz. Optik okuyucular tarafından değerlendirilen imtihan sonuçları tarafıma bildiriliyor. Ben de okul okul, sınıf sınıf öğrencilerin başarılarını yakından takip etme imkanı buluyorum. Başarılı olanları takdir ediyor, başarısız olanlara da durumlarını düzeltmeleri için fırsat veriyorum. Yıl sonunda yapılacak değerlendirmede, başarısız olan eğitimcileri sistemin dışına itmek için elimden gelen tüm kanuni yollara başvuracağım" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber