Görevde yükselme sınavları her yıl açılsın

Haber Giriş : 02 Aralık 2004 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum yapan: asoylemez
Çalıştığı Kurum: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

2001 yılından bu zamana kadar Bakanlığımızda görevde yükselme sınavı yapılmaz iken (yaklaşık beş senedir) başka bakanlıklarda ise her sene görevde yükselme sınavı açılmaktadır.

Görevde yükselme yönetmeliği sınavın açılmasını kurumların taktirine bırakmaktadır. Bu yüzden kurum ihtiyacı olunca açmaktadır. Ancak, ihtiyaç olmadığı için görevde yükselme sınavı açmayam kurumlar KPSS ile atama yapmaktadır. Bu da ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Aslında kamu kurumları torpili kaldırıdığı için bu sınavı açmamaktadır. Eski sistem olsaydı isteyen kişi istediği kadroya atanırdı. Bu nedenle objektif kııstaslar getiren bu yönetmelik istismar edilmektedir.

Bu yüzden ben beş senedir memurluk imtahanın açılmasını bekliyorum ve daha ne kadarda bekleyceğimi bilmiyorum. Üniversitede okumaktayım. Bu yüzden ünüversitede okumak bile bazen bana boş geliyor. Ünvan değiştiremedikten sonra.

Bu nedenlerden dolayı görevde yükselme yönetmeliğinin değiştirilerek her yıl kurumlarca yapılması konusunda düzenleme yapılmasını istiyorum


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber