KESK: Türk Metal İş sendika sayılmaz

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, Türk Metal Sendikası'nın, Ergenekon bağlantısının bilinemeyeceğini söyleyerek, ?Sendika mı şirket mi belli değil ancak Ergenekon bağlantısı çıkarsa sendikal mücadeleye zarar verdi? dedi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, gazetecilerin Ergenekon soruşturmasının dünkü son dalgası kapsamındaki gözaltılarla ilgili sorularını yanıtladı.

Ergenekon soruşturması için, ?Sendikalara bulaştı? kavramının kullanılmasının uygun olmadığını söyleyen Evren, şunları söyledi: ?Türk Metal Sendikası ile ilgili böyle bir tartışma sendikal mücadelenin içinde ne kadar var tartışılır. Şirket mi, sendika mı belli değil. Ergenekon bağlantısını bilemeyiz, hangi gruplarla vardır. Şimdiye kadar sendikal mücadele içinde toplumsal hareketleri içinde bu sendikayı hiç görmedik. Dolayısıyla sendika kavramının böyle bir dava içinde anılması emek hareketine, sendikal mücadeleye son derece zarar vermiştir. Ancak şu bilinmelidir ki sendikal hareketin, emek hareketinin, emekçilerin bu tür çete ilişkileriyle ilişkisi olmaz. İşçi sınıfının bu tür çetelerle ilişkisi olamaz. Her ne kadar bu son olay sendikal harekete zarar vermişte olsa sendikal mücadeleyle ilgisi ve alakası yoktur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber