29 Mart seçimlerinden geriye kalanlar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Mart yerel seçimlerinde yurdun çeşitli yerlerinde ilginç gelişmeler yaşandı. İlçe ve belde belediye başkanlığı ile muhtar adaylarından bazıları seçimi çok az oy farkıyla kazanırken, farklı partilerden aday olan akrabalar arasında kıyasıya rekabet yaşandı.

İşte demokrasinin bir göstergesi olan seçim sonuçlarından en ilginçleri:

Kıbrıs gazisi emekli kıdemli topçu binbaşı Bayram Küçük, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, Halkın Yükselişi Partisi'nden (HYP) belediye başkan adayı oldu. 43 bin seçmenin bulunduğu Kuşadası'nda sandıklar açıldığında Bayram Küçük'e tek oy çıktı. Sonuç, Küçük'e kendisinden başka oy verenin olmadığını ortaya koydu.

Malatya'nın Arguvan ilçesinde ise MHP'den aday olan Ali Gülle, kendisine sandıktan bir tek oyun çıkmasının şaşkınlığını yaşadı.

BAĞIMSIZ ADAYA ?0" OY

Elazığ'ın Ağın ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerine bağımsız olarak katılan Nizamettin Karadağ (63), seçmen kütüğünün Ankara'da olması nedeniyle oy kullanamadığı seçimde hiç oy alamadı. İlçede akrabaları da bulunan Karadağ'a seçimlerde oy çıkmadı.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde AK Parti adayı Mehmet Yılmaz, 20 yıldır zabıta memurluğu yaptığı belediyeye başkan seçildi.

SANDIKTAN 3 OY ÇIKTI

Malatya'da belediyeliği iptal edilen Konak beldesindeki vatandaşlar, bu durumu protesto etmek için sandığa gitmedi. Konak'taki sandıktan sadece 3 oyun çıktığı, bunların sandık görevlilerine ait olduğu belirtildi.

EŞiNiN ADAYLIĞI OLMAYINCA...

Hatay'ın Samandağı ilçesinde, Nihat Nehir, eşi Hülya Nehir'in DSP'den adaylığının kabul edilmemesi üzerine aday olduğu ÖDP'den seçimleri kazandı.

Erzurum'un Azize İlçesi Belediye Başkanlığı'na seçilen 31 yaşındaki Fatih Cengiz, Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yer aldı. Cengiz, mazbatasını alarak görevine başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor.

70 YILLIK GELENEK BOZULDU

Aksaray'da, 70 yıldır aynı aile üyelerinin yürüttüğü Büyük Bölcek Mahallesi muhtarlığını, bu kez başka bir aday kazandı. Seçimde 4 aday arasından en fazla oyu alan Sinan Yavaş, en yakın rakibi eski muhtar Yavuz Selim Dirican'a 1173 oy fark attı.

BABASINA RAKiP OLDU

Kilis'in Yavuzlu beldesinde, baba İbrahim Çekiç ile oğlu Mehmet Çekiç, aynı mahalleden muhtar adayı oldu. Seçim sonucunda kazanan Mehmet Çekiç oldu.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Bademli köyü muhtarı Süleyman Altundaş (79), son iki yerel seçimde de 1 oy farkla muhtar seçildi.

Konya'nın Akören ilçesinde AK Parti'li Belediye Başkanı Tahir Dinç MHP'li rakibi Selçuk Buğdaycı'yı 7 oy farkla geçerek, yeniden başkan seçildi. Seçimde 1088 oy alan Dinç, ''2004'te 6 oy farkla seçilmiştim, şimdi en yakın rakibimle aramdaki oy farkını 1 artırmış oldum'' dedi.

GÖREVi EŞLERiNDEN ALANLAR

Iğdır'ın Melekli Belde Belediye Başkanı Servet Çankaya'nın AK Parti'den aday adaylığı başvurusu kabul edilmeyince, eşi Emine Çankaya DP'ye katılarak belediye başkan adayı oldu ve seçimi kazandı.

Iğdır'ın Aralık ilçesinde ise eski belediye başkanı Yıldırım Turan'ın yeniden AK Parti'den aday gösterilmemesi üzerine eşi Hanım Turan, DP'nin belediye başkan adayı olarak girdiği seçimi kazandı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de AK Parti'den aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Mehmet Uludağ'ın eşi Malike Uludağ, DP'den girdiği seçimleri kazanarak ilçenin ilk kadın belediye başkanı oldu.

KURADA KAYBETTi

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Nikfer beldesinde, AK Parti adayı Mustafa Davulcu ile CHP adayı Ali Yarangünü'nün 898'er oy aldığı belirlendi. Bunun üzerine yapılan kura çekimini, CHP adayı kazandı.

Aydın'ın İncirliova İlçe Belediye Başkanı'yken yakalandığı hastalığa yenik düşerek 2 yıl önce yaşamını yitiren Ümit Orbay'ın eşi Fadime Orbay, yarım kalan projeleri tamamlamak üzere çıktığı başkanlık yarışını kazandı.

RAKİBİ YENGESİYDİ

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Karacahisar beldesinde mevcut Belediye Başkanı DP'li Ali Tekel, AK Parti'den aday olan yengesinden fazla oy alarak yeniden başkan seçildi.

SEÇiLDi AMA YAŞA TAKILDI

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde, seçimleri kazanan adayın muhtarlığı, seçilme yaşı tutmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Seval Tarım, 29 Mart yerel seçimlerinde Çiftlik Mahallesi'nde bin 132 oy alarak muhtarlığa seçildi. Tarım'ın muhtarlığı, seçilme yaşı olan 25'i doldurmadığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulunca iptal edildi. Aynı mahallede 15 sene muhtarlık yapan babası Suat Tarım'dan sonra muhtarlığa aday olan Seval Tarım, önce İlçe Seçim Kurulu yetkililerine yaşıyla ilgili durumunu anlattığını öne sürdü.

GELİN KAYNANA YARIŞTI

Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Sakarya Mahallesi'nde muhtar adayı olan Emel Yaşar (28) ile eski kayınvalidesi Nahide Hacıoğulları (47) seçimi kazanamadı. Altı adayın yarıştığı seçimlerde, gelin-kaynanaya olan tepki oylarının büyük bölümünü alan Nusret Aydın, 850 oy ile sandıktan muhtar olarak çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber