Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2009 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun doğusu ile zamanla Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 3 ila 5 derece artacak.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda (Bursa ve Bilecik) hafif sis görülecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimleri (Afyon, Kütahya ve Uşak) parçalı ve çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı, kuzeybatı kesimleri çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Düzce ve Karabük) hafif sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber