Yerel Yönetimler Bölge Toplantısındaki görüşler açıklandı

Haber Giriş : 27 Aralık 2004 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimler 4. Bölge Toplantısı'nda alınan kararlar, kamuoyuna açıklandı. İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Aydın, Muğla ve Burdur illerinin belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda milletvekilinin katıldığı toplantı, dün gece sona erdi.

Bir bölümü basına kapalı yapılan toplantıda, yerel yönetimlere ilişkin bilgiler, belediyelerin sorunları ve çözüm yolları, belediyeler arasında koordinasyon, yardımlaşma, proje ve kaynak üretme, müşavirlik ve teknik eleman işbirliği gibi konular ele alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Halil Ürün'ün de katıldığı toplantı sonunda, görüşlerin kamuoyuna açıklanmasına karar verilerek, görüşler yazılı olarak basına aktarıldı.

Denizli'de düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler 4. Bölge Toplantısı'nda çıkan görüşlerden bazıları şunlar: "Kamu Yönetimi Kanunu'ndaki yeniliklerin yürürlüğe girmesi, halktan kopmamak, ulvi bir gayretle iş yapmak, teşkilat arasında diyalogları sıklaştırmak.

Teşkilatlar arasındaki koordinasyonun sağlanması, hizmetlerin uyumlu ve istişare içinde yürütülmesi. İnsanların, hizmet anlayışında mahalli idarenin saygın bir işlevi olduğuna ikna edilmesi, belediyelerin çöp, temizlik, su ve kanalizasyon, alt yapı hizmetlerini aksatmayacak ve sekteye uğratmayacak şekilde uygulamaları sürdürmesi, çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi, yeşil alanların arttırılması, kentsel dönüşümün sağlanması, nüfus artışına meydan veren mevcut binalara kat çıkma izninin verilmesi, yeşil alanın arttırılması, sit alanlarının korunması ve geleceğe en iyi şekilde aktarılması, tarihi eserlerin bakım ve onarımının mutlaka yapılması. Yeni bir şehircilik anlayışının hakim kılınması, kent kültürünün oluşumuna destek verilmesi. İstihdam alanı olarak görülen belediyelere bir işçi kurumu olarak bakılmaması gerekir. Kurum içinde yapılacak çalışmalarda iyi bir koordine sağlanması, belediye ve teşkilatların halkla yakın temasa geçmeleri, iyi ve kötü günlerinde birlikte olmaları, belediye başkanları ve meclis üyelerinin şaibeye yol açacak işlerden uzak durması, halkın kötü anlamasına yol açacak olgulardan kaçınılması ve ihalelerin şeffaf bir şekilde yapılması, yerel ve köklü siyaset anlayışının muhafazakar demokrasiyle bütünleştirerek sürdürülmesi. İktidarın bir zümrenin elinde olmaması gerektiği, belediyeler ve il özel idarelerin kent ve köylere hizmet götürmesi, toplum değerinin korunmasının temel vazife olarak benimsenmesinin gerekliliği, ailelerin korunması konusunun büyük önem arz ettiği, halkla ilişkilere önem verilmesi."

Kamuoyuna açıklanan kararların altına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Konya Milletvekili Halil Ürün, İstanbul Milletvekili Recep Koral, Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Konya Milletvekili Orhan Erdem, Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Yerel Yönetimler Müşaviri Sami Sümer, Denizli İl Başkanı Şahin Tin ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci imza attı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber