Bakan Babacan: Özelleştirmede önce Vakıfbank, sonra Halk Bankası ve son olarak da Ziraat Bankasının geldiğini söyledi.

Haber Giriş : 23 Haziran 2003 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Babacan: Özelleştirmede önce Vakıfbank, sonra Halk Bankası ve son olarak da Ziraat Bankasının geldiğini söyledi.

Kamu bankaları olan Halk ve Ziraat bankalarının özelleştirilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ali Babacan, programlarında önce Vakıfbank, sonra Halk Bankası ve son olarak da Ziraat Bankası'nın geldiğini söyledi.

Basına yansıdığı gibi Halk Bankası'nın kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Ali Babacan, Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nın özelleştirilmesinin iki bankanın birleştirilmesi ya da Halk Bankası'nın hisselerinin Ziraat Bankası'na satılması şeklinde olacağını ifade etti. Bankaları sıkı bir takibe aldıklarını ve iyileştirme çalışmalarının da devam ettiğini, özelleştirme işleminin 1-2 hatta 3 yıl sürebileceğini ifade eden Bakan Babacan, "Ancak biz bizden önceki dönemlerde yapılan gibi özelleştireceğiz deyip unutmayacağız. Bu 3 yıllık deneme döneminde ciddi olarak bir çalışma yürütülecek" diye konuştu.

Türkiye'deki kamu bankalarına yabancı yatırımcıların çok büyük ilgi duyduklarına dikkat çeken Babacan, "Yabancı yatırımcı Türkiye'deki bankaları bizden daha iyi tanıyor ve takip ediyor. Özelleştirme çalışmalarında yabancı yatırımcılar da ihalelere girecekler" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber