Şiddetten bunalan sağlık çalışanları hastane bahçesinde eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanelerde çalışan sağlık personeline uygulanan şiddeti protesto eden doktor, hemşire ve sağlık görevlileri, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı. Sağlık sistemindeki sorunlar yüzünden vatandaşla sağlık çalışanın karşı karşıya geldiğini belirten doktorlar ve hemşireler, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin sonlanmasını istedi.

Son zamanlarda hastanelerde sağlık personeline uygulanan şiddetin arttığını belirten yaklaşık 30 sağlık çalışanı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu önünde toplandı. "Hekimler dövülüyor. Yetkililer seyrediyor", "Şiddete baskıya hayır", "Kölelik yasaları geri çekilsin", "Sağlıkta iş ölüm demek" yazılı pankart ve dövizler taşıyan sağlık çalışanları, "Hedef olmak istemiyoruz", "Sağlık çöküyor. Çalışanlar şiddet görüyor", "Hastaneler işletme çalışanlar köle değildir" şeklinde slogan attı.

Hastanelerde doktor ve hemşirelerin can güvenliğinin olmadığını vurgulayan sağlık çalışanları vatandaşın yaşanan problemlerden sağlık personelinin sorumlu tuttuğunu ancak esas sorumlunun sağlık politikaları olduğunu kaydetti. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığına dikkat çekti. Aşağılama ve küfretmenin gündelik yaşamın bir parçası haline geldiğini belirten Aktan, "Meslektaşların korunması için gerekli işlemleri yapacağız. Tek sorumlu sağlık çalışanı değildir. Aksayan sağlık sistemi sorununun, sağlık çalışanından çıkarılmaması gerekir. Hedef olmak istemiyoruz" dedi.

İnsanların hastanelere en kötü psikolojide olduğu zamanlarda geldiğini vurgulayan Hemşire Selma Ateş Yılmaz, "Kötü psikolojideki insanlar ilk bizi karşılarında görüyorlar. Bu nedenle hastalar ilk tepkilerini bize yansıtıyorlar. Hasta sayısında ciddi artış olmasına rağmen yeni hastaneler açılmıyor. Bu da iş yükümüzü arttırıyor. Geçen hafta iki çalışanımız şiddete maruz kaldı. Kadın doğum bölümünde çalışan bir arkadaşımız hasta yakınları tarafından darp edildi. Randevu sisteminde problem çıkıyor" dedi. Doktor başına 70 hasta düştüğüne dikkat çeken Yılmaz, "Bir doktor tüm hastalarına aynı ilgiyi gösteremiyor. Doktor 70'inci hastasına sıra geldiğinde ise gerekli enerjisi bitmiş oluyor" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber