Öğretmen evleri yönetim ve denetleme kurulunun oluşturulması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Aralık 2009 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen Evleri, Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulları Müdürlüğünün 2008?2009 yılı yönetim ve denetleme kurullarında görev alan üyelerin görev süresi 31.12.2009 tarihinde sona erecektir.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Evleri, Öğretmen Evi Ve Akşam Sanat Okulları, Öğretmen Lokalleri ve Sosyal Tesisler Yönetmeliğinin ?Yönetim ve Denetleme Kurullarının Oluşturulması ? başlıklı 36 maddesindeki; ?Yönetim Kurulunun Oluşturulması: a) İl/ilçe millî eğitim müdürlüğünün teklif ettiği kişiler arasından mülki amirce seçilecek (biri emekli, biri bayan olmak üzere) üç asıl üç yedek üye,
b) Öğretmen evi/öğretmen evi ve akşam sanat okulunun bulunduğu il veya ilçe merkezi ile bağlı yerleşim birimlerindeki ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, öğretim yılı başında yapacakları öğretmenler kurulu toplantısında birer temsilci seçer. Seçilen bu temsilciler millî eğitim müdürlüğünün tespit edeceği yer ve zamanda ilgili şube müdürü başkanlığında toplanır. Yapacakları seçim sonucunda en yüksek oyu alan üyeden başlamak üzere iki asıl iki yedek üye,
c) Öğretmen evi/öğretmen evi ve akşam sanat okulunun bulunduğu il ve ilçe merkezi ile bağlı yerleşim birimlerindeki ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumları müdürlerinin kendi aralarında seçecekleri bir asıl bir yedek üye,
d) Yönetim Kurulu için, asil olarak öğretmen evi/öğretmen evi ve akşam sanat okulu müdürü ve yedek olarak bir müdür yardımcısı, olmak üzere yedi asıl ve altı yedek üyeden oluşur.
e) Öğretmen evi/öğretmen evi ve akşam sanat okuluna üye olmayanlar Yönetim Kurulunda görev alamazlar.
f) Kurullar yapacakları ilk toplantıda başkan ve başkan yardımcısını seçerler.
g) İki takvim yılı için seçilirler ve seçimler takvim yılı bitimine rastlayan Aralık ayı içinde sonuçlandırılır.
h) Kurum müdürü dışındaki üyeler en fazla iki kez üst üste seçilebilir.
i) Yönetim kurulları millî eğitim müdürünün teklifi mülkî amirin onayı ile göreve başlar.
j) Yönetim Kurulu başkanı ve üyelerinden, yılda üst üste iki kez geçerli mazereti olmaksızın, yönetim kurulu toplantılarına katılmayanların görevi kendiliğinden sona erer, yerine birinci sıradaki yedek üye asil üyeliğe seçilir. Toplantı yeter sayısı 5 (beş), karar yeter sayısı 4 (dört) tür.? hükümlerine göre 2010?2011 yılları için yeni yönetim kurulu oluşturulması,"

Ayrıca; ?Denetleme Kurulunun Oluşturulması? başlıklı 38 maddesindeki; ?Denetleme kurulu, yönetim kurulu ve kurum müdürlüğünün çalışmalarının yakından ve sürekli olarak kontrol ve takip edilmesini sağlamak için oluşturulan bir kuruldur.
Denetleme kurulu il ve ilçe millî eğitim müdürlüğünün teklif ettiği Öğretmen evi/öğretmen evi ve akşam sanat okulu üyeleri içerisinden mülkî amirlerce seçilecek en az üç asıl üç yedek üyeden oluşur.
Bu üyeler iki takvim yılı için seçilir. Aynı kişiler en fazla iki kez üst üste seçilebilir.
Denetleme kurulu üyeleri ilk toplantıda aralarından birini başkan seçerler. Kurulun, çalışmalarını birlikte yürütmesi esastır. Ancak, dönem içinde iki üye bir araya gelmek suretiyle de denetim çalışmalarını yürütebilir. Dönem sonu denetim çalışmalarına kurulun tüm üyeleri katılır. Denetleme kurulunun en az üç ayda bir denetim çalışmasında bulunması zorunludur. Bu çalışmalar rapora bağlanır. Denetim raporlarının bir örneği yönetim kuruluna verilir, bir örneği de il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne sunulur. Acil ve gerekli görüldüğü takdirde Bakanlığa gönderilir.
Denetleme kurulu üyelerinin seçiminde malî ve muhasebe iş ve işlemlerini bilmeleri göz önünde bulundurulur.
Denetleme kuruluna, çalışmaları sırasında uygun çalışma ortamı sağlanır.? hükümlerine göre de 2010?2011 yılları için yeni denetleme kurulu oluşturulması gerekmektedir.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber