12 milyon abone numarasını taşıdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye'de şu ana kadar yaklaşık 12 milyon abonenin numarasını başka bir operatöre taşıdığını belirterek, "Numara taşınabilirliğine tahminlerimin çok üstünde bir talep geldi ve şaşırıyorum, bu talep aynı hızla devam ediyor" dedi.

Numara taşınabilirliği konusuna değinen Acarer, bu uygulamanın tüketiciye yansımasının çok olumlu olduğunu söyledi.

Acarer, Türkiye'de şu ana kadar 12 milyona yaklaşan abonenin numarasını başka bir operatöre taşıdığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bunun çok önemli bir tüketici hakkı olduğunu düşünüyoruz. Diğer operatörlerde cazip kampanya bulan abone, numarasını değiştirmeden başka bir operatöre geçiyor. Çok yaygın bir kullanımı oldu. Birkaç etken var bunda. Öncelikle bu sistem, operatörlerimizin isteği doğrultusunda BTK'da kuruldu. Dünyanın pek çok ülkesinde bu uygulama farklı. Bunu, müstakil işletmeler, operatörler yapıyor. Türkiye'de genel istek bizim yapmamız yönündeydi, biz de kabul ettik. Düzenleyici kurum olmamıza rağmen işletmeci gibi davrandık. Sistem çok sağlıklı bir şekilde, bir Türk firması tarafından kuruldu ve diğer ülkelere de satılıyor."

Operatör değiştirmenin ücretsiz olduğuna işaret eden Acarer, "Uygulama başlayalı yaklaşık 13 ay oldu, 14 aya yaklaştı. 12 milyona yakın abone numarasını taşıdı. Dünyada gerçekten böyle bir ülke yok" dedi.

Acarer, bu sistemin Türkiye'de başlangıçta çok tutacağını, ancak sürecin giderek yavaşlayacağını tahmin ettiğini belirterek, "Ama benim tahminlerimin çok üstünde bir talep geldi ve şaşırıyorum bu talep aynı hızla devam ediyor. Günde 30 binin üstünde numara taşınıyor. Dünyada böyle bir örnek yok gibi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber