Adana'daki rüşvet iddialarının tarafları adliyede ifade verdi

Haber Giriş : 19 Mart 2010 16:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tuncel rüşvet iddiaları ile ilgili adliyeye gelerek ifade verdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tuncel, Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ilgili iddialarından dolayı adliyeye gelerek ifade verdi.

Mustafa Tuncel ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

Belediye Başkanı Aytaç Durak da ifade vermek üzere savcılığa geçti.


Durak:14 Aydır Müfettiş Eksik Olmuyor

- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti'den ayrıldığından bu yana 14 aydır belediyeden müfettişlerin eksik olmadığını öne sürerek, "Halen de bildiğim kadarıyla 6 müfettiş var" ifadesini kullandı.

Durak, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, kendisini kastederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye atfen, "MHP aday gösterdi. Şimdi MHP hatasını telafi etmeye çalışıyor" dediğini anımsattı.

Kendisinin Adana'da 47 yıldır yatırımcı dairelerde müdür, piyasada müteahhit ve belediye başkanı olarak hizmet verdiğini belirten Durak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Adana halkı, 5 defa beni belediye başkanı seçerek en büyük onayı vermiştir. Bu süre içerisinde 300'den fazla soruşturma geçirdim, tek bir mahkumiyetim yok, sicilim temiz. Dokunulmazlık zırhım da yok.

AK Parti'den ayrıldığımdan beri 14 aydır belediyemizden müfettiş eksik olmuyor. Halen de bildiğim kadarıyla 6 müfettiş var. Mal varlığımla ilgili Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde beraat ettim. Başbakana da tavsiyem, dokunulmazlık zırhını kaldırt, yargı karşısında beraat et."

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber