Basın açıklaması yapmak isteyen 25 KESK üyesi gözaltına alındı - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİİRT'te Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin AK Parti binası önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi. Basın açıklaması konusunda polisle tartışan 25 KESK üyesi gözaltına alındı.

Hükümetin 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nı protesto etmek amacıyla sabah saatlerinde Ak Parti il binası önünde toplanan KESK'e üye yaklaşık 25 kişi basın açıklaması yapmak istedi. Parti önünde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri, basın açıklamasına izin vermeyince grup ve polis arasında tartışma yaşandı. KESK'lilerin basın açıklamasını yapmakta direnmesi ve tartışmanın karşılıklı itişmelere varması üzerine aralarında Eğitim-Sen Siirt Şube Başkanı Kemal Mutlu ile öğretmen ve hemşirelerin de bulunduğu 25 KESK üyesi polis tarafından toplu halde gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet'e götürüldü.

KESK İstanbul Şubeleri Platformu bu sabah Ankara'da gerçekleşen gözaltılar ve 657 sayılı kanunda yapılması gündemde olan değişiklikleri protesto etmek amacıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplandı.

Meydandan ellerindeki hükümeti ve yasa tasarısını protesto eden pankart ve dövizlerle yürüyüşe geçen yaklaşık 100 kişilik sendikalı gruba zaman zaman çevredeki iş yerlerinde bulunan vatandaşlar alkışlarla destek verdi. 'Hükümet elini sendikamdan çek' 'Baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde sloganlar atan grup Özgürlük Meydanı'ndan İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Adalet Ve Kalkınma Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı binasının önüne geldi.

Çevik kuvvet polisleri tarafından çevresinde güvenlik önlemi alınan parti binasının önüne gelen grup bir süre burada slogan atarak Ankara'da yapılan gözaltıları ve kanun değişikliğini protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan KESK İstanbul Şubeleri Platformu dönem sözcüsü Mehmet Demir, Ankara'da gerçekleşen gözaltıların kendilerini yıldıramayacağını belirterek 'Siyasi iktidar gözaltılarla sendikalıların direncini kırmak istemektedir. Bu yasal olmayan gözaltılarla içeri tıkılmaya çalışılan ve hala cezaevlerinde yatan arkadaşlarımız bizim onurumuzdur. Siyasi iktidar kamu emekçilerinin temsilcilerine sormadan, kamuoyundan kaçırarak sinsi bir tasarı ortaya koymaktadır. Bu tasarı emekçilerin ekmekleriyle oynamayı amaçlamaktadır. Biz kamu emekçileri olarak toplu sözleşme haklarının hayata geçirilmesi konusunda geri adım atmayacağız' şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından bir süre hükümeti protesto eden sloganlar atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber