Cezaevindeki ölümde düğümü 3 CD çözecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2010 17:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA L Tipi Cezaevi'nde yaşamını yitiren 28 yaşındaki İsmail Hakkı Kaya'nın ölümüyle ilgili infaz koruma memurları hakkında açılan davanın bugünkü duruşmasında, içerisinde güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu 3 CD'nin incelenmesine karar verildi.

?Yağma' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan İsmail Hakkı Kaya, psikolojik rahatsızlıkları yüzünden zaman zaman tedavi gördüğü L Tipi Cezaevi'nde 22 Mart 2008 tarihinde yaşamını yitirdi. Anne Mümine ve baba İsmail Kaya ile avukatları Teoman Kurter'in ısrarlı takibi sonucunda, öldüğü gün cezaevinde görevli infaz koruma başmemuru Mehmet Sami Çaldağı ile infaz koruma memurları İsmail Çobanoğlu ve Mutlu Dinçer hakkında 'yaralama' ve ?ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçlaması ile 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Bugün görülen 3'üncü duruşmaya baba İsmail Kaya ve avukatı Teoman Kurter katıldı. Tutuksuz yargılanan sanık infak koruma memurları ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada, İsmail Hakkı Kaya'nın hastaneye kaldırıldığı sırada Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli olan doktor Cemal Bağcı tanık olarak dinlendi.

Kaya ailesinin avukatı Teoman Kurter, yüksek güvenlikli ve bir salondan diğerine geçişte bile retina taraması yapılan, her yeri kameralarla kontrol edilen cezaevinde ölen İsmail Hakkı Kaya'nın başına gelenlerin güvenlik kameraları görüntülerinin yer aldığı CD'lerde ortaya çıkacağını söyledi. Mahkeme heyetinden cezaevi yönetiminin göndermiş olduğu 3 CD'nin incelenmesine karar verilmesini talep eden avukat Kurter, ?CD'lerdeki görüntülerin dökümlerinin yanı sıra kameraların kapatılıp kapatılmadığının kontrolünü istiyoruz. Bizim duyumlarımıza göre görevliler bir mahkumu dövecekleri zaman o bölümde bulunan kameralar kapatılıyormuş. Biz CD dökümü yapılırken özellikle bazı yerlerde saat ve dakika atlamış mı, kameraların kapatılıp kapatılmadığının tespitini istiyoruz? dedi.

Mahkeme avukat Kurter'in bu talebini kabul ederek CD'lerin Antalya Emniyet Müdürlüğü Kriminoloji Laboratuvarı'na gönderilmesine karar verdi. Duruşma, 10 Kasım tarihine ertelendi.

Duruma bitiminde baba İsmail Kaya, ?Oğlum yaşamış olsaydı bu günlerde tahliye olacaktı. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız. Oğlumu öldürenlerin ortaya çıkartılarak cezalandırılmasını istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber