Velilerden servis eylemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Eylül 2010 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

GAZİANTEP'te Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul yenileme çalışmaları kapsamında yıkılacak olan Nuri Pazarbaşı İlköğretim Okulu öğrencilerinin yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki başka bir okulda ikili eğitim alacak olmasına velilerin tepkileri sürüyor.

Merkez Şahinbey İlçesi'ndeki Nuri Pazarbaşı Mahallesi'ndeki bin 712 öğrencisi bulunan Nuri Pazarbaşı İlköğretim Okulu'nun Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2010 yılının ek ilköğretim yatırım programı çerçevesinde 12 derslikli binasının yıkılıp yerine 33 derslikli yeni bina yapılması kararlaştırıldı. Yıkılacak olan binada eğitim gören yaklaşık 850 öğrenciyi yeni bina tamamlanana kadar öğretmenleri ile birlikte 1 kilometre uzaklıktaki Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda gönderildi.

Çocuklarını 1 kilometre uzaklıktaki okula yaya olarak göndermek istemeyen veliler, öğrenci servisi tahsis edilmesi için bugün sabah saatlerinde okul önünde toplanarak eylem yaptı. Öğrenci velileri, çocuklarının başka bir okula nakledilmesi için servis sağlanmasını isteyerek, ?Çocuklarımızın gideceği okul mahallemize çok uzak. Biz çocuklarımızı nasıl güvenip o okula gönderelim. Bu kararı alanlar çocuklarımıza servis sağlasınlar. Eğer bizden servis tutmamız istenirse, bu mahallede oturan insanların neredeyse tamamı dar gelirli aileler. Hiç kimsenin servis ücreti verecek gücü yok. Ya okulumuz eski halinde kalsın, çocuklarımız eğitimlerine burada devam etsin ya da bu kararı alanlar çocuklarımıza servis tahsis etsin? dedi.

Veliler, isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda birçok ailenin çocuğunu okuldan alabileceğini de söyledi.

Okul idarecileri ise okulun ek binasının yıkılmasının kendilerinin tasarrufunda olmadığını ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber