Yangına giden itfaiyenin yangın merdiveni çalışmadı, su hortumu patlak çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2010 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir apartmandaki yangına müdahaleye giden itfaiyenin yangın merdiveni çalışmadı, su hortumu patlak çıktı. Halk bu duruma büyük tepki gösterdi.

İslahiye ilçesi Değirmençik köyü TOKİ C7 konutları 24 numarada Hakan Arslan'a ait dairede meydana gelen yangında, daire kullanılamaz hale geldi. Apartmanın son katında oturanların itfaiyeye haber vermesi ile olay yerine gelen itfaiyenin yangın merdiveni çalışmadığı gibi su hortumunun patlak çıkması herkesi şoke etti. Yaşanan durum üzerine Hatay Hassa ve belde belediyelere haber verildi.

Oturma odasında başlayan ve kısa sürede daireyi saran yangına yetişen itfaiye yaklaşık 6 aydır arızalı olan yangın merdiveni ve patlak hortumu ile müdahale edemedi. Bunun üzerine Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı İslahiye orman ekipleri müdahale gerçekleştirdi. Orman ekipleri yaklaşık yarım saatte yangını söndürdü.

Olay yerine gelen itfaiye aracında yangın merdiveninin ve su hortumunun çalışmaması 450 konutluk TOKİ sakinlerinin tepkisine neden oldu. Evi yanan Yağmur Arslan, "Ben böyle bir şey görmedim. Yangın çıkar çıkmaz hemen belediyeyi aradık. İtfaiye geldi, ama ne yangın merdiveni çalışıyor, ne hortumu su sıkıyor. Üstelik ne ekip var, ne de ekipman. İtfaiyede maske dahi arızalı. Eğer orman dairesinin aracı olmasa 24 dairenin tamamı yanardı." dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber