Sağlıkçılar, 13 Mart'ta miting düzenleyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2011 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık örgütleri tarafından, 13 Mart'ta Ankara'da ?Çok Ses Tek Yürek' mitingi düzenlenecek. Mitinge çağrı için sağlık çalışanlarının kendi sesi ile hazırlanan ?sözlerimi geri alamam' adlı klibin tanıtımı yapıldı.

Şehir dışından sağlık çalışanlarının da katılacağı miting ile ilgili TTB'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, mitingi tertip komitesi adına TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaoğlu bir konuşma yaptı.

Bilaloğlu, ?Örgütler olarak uzun süredir bir arada konuşuyor, tartışıyor, sağlık alanında yaşananlara dair kendi penceremizden yapılanlara, yaşananlara bakıyoruz. Aynı zamanda bir hasta, hasta yakını, Türkiye'de yaşayan bir insan olarak ne olduğunu görüyoruz. Hasta Hakları Derneği ile de değerlendiriyoruz: Sonuç, sağlıkta işler iyi gitmiyor. Bu alana, yıllardır bir çalışan olarak bulunup da kendi birikimiyle özelde sağlık hizmeti sunmak için girmiş kişilere dönüyoruz, gidiş kötü diyorlar. İşin özü olarak bizler ne yapıldığını, neye zorlandığımızı ve halka sunulan hizmetin niteliğini, sağlık eğitiminin halini biliyoruz.? diye konuştu. 13 Mart'ta yapılacak mitingin de bu anlamda bir uyarı olduğunu söyledi.

Basın toplantısında, mitinge çağrı için sağlık çalışanlarının kendi sesi ile hazırlanan ?Sözlerimi Geri Alamam' adlı klibin gösterimi de yapıldı.

?Sağlıkta özelleştirmeye karşı', 13 Mart'ta Ankara'da yapılacak Çok Ses Tek Yürek mitingini, SES, TTB, TEB, TDB, Türk Medikal Radyoteknik Derneği (TMRT-DER), Çevre ve Sağlık Derneği (ÇSD), Devrimci Sağlık İş Sendikası (Dev Sağlık İş), Sağlık Hizmetleri Sınıfı Çalışanları Derneği, Sağlık Memurları Derneği (SMD), Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü Sendikası Sağlık-Söz-Sen) Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUD), Tabi Laboratuvar Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜM RAD-DER), Türk Hemşireler Derneği (THD) düzenliyor.

Mitingde, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı, iş güvencesi, topluma eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti sunulması, özlük hakları gibi taleplere de dikkat çekilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber