ODTÜ'lülere 10.5 yıl hapis/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Nisan 2011 08:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Polisin İstanbul'daki sert müdahalesini protesto etmek için Ak Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen ancak daha fazla sertliğe maruz kalan ODTÜ'lülere 10,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Polis, 5 Ocak'taki eylem sırasında ODTÜ'lü öğrencilere basınçlı su sıkarak müdahale etmişti

İstanbul Dolmabahçe'de Ak Parti hükümetini protesto etmek isteyen öğrencilere yönelik sert müdahale, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Faktültesi'nde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yönelik yumurtalı protesto düzenleyen öğrenciler hakkında soruşturma açılması, ODTÜ'lü öğrencileri harekete geçirmişti.

Olayı protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişilik öğrenci grubu, 5 Ocak 2011'de ODTÜ'de bir araya geldi. Öğrenciler, Ak Parti Genel Merkezi'ne yürümek ve burada bir basın açıklaması yapmak istedi. Öğrenciler, kampus çıkış kapısında çok sayıda polis, bariyer ve panzerle karşılaşmıştı. Öğrenciler de ?Başkaldırıyoruz? yazan suntadan kalkanlarla polis bariyeri karşısında barikat kurdu. Polis, yürüyüşe izin vermeyince arbede çıktı. Polis, öğrencilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Polisler yaralanmış

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, polisin öğrencilere dağılmaları yönünde uyarıda bulunduğu, ancak topluluğun polis araçlarına, ODTÜ'ye ait kameraya, çöp bidonlarına zarar verdiği, barikat kuran polise taş, tekme ve sopalarla vurarak, mağdur polisleri hayati tehlikeye yol açmaksızın basit tıbbi müdahale ile giderilecek biçimde yaraladığı ifade edildi. Şüphelilerin, olayın başlangıcından itibaren saldırgan tavır içinde oldukları öne sürülen iddianamede, toplantı düzenlemek için adli makamlara başvurularının bulunmadığı kaydedildi.

?Özgürlük olmaz'

İfade özgürlüğünü kullanma hakkının güvence altında olduğu, ancak topluluğun güvenlik güçlerine karşı zor kullandığı öne sürüldü. 117 öğrencinin, ?mala zarar vermek? ve ?polise direnmek?ten 1 yıl 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisleri istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber