Anadolu Üniversitesi, mezun öğrenciyi disipline verdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ağustos 2011 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, bu yıl okuldan mezun olan öğrencisi Rıfat Çapar hakkında kampüs içinde olaylara katıldığı gerekçesiyle disiplin soruşturması açtı.

Çoktan mezun olan, öğretmenliğe başlayan Çapar, şaşkınlığını gizlemiyor.

BURCU KARAKAŞ

Diplomasını alarak çalışmak için İstanbul'a yerleşen Çapar, 8 Ağustos'ta savunmasını vermek için gönderilen resmi bir yazı ile okula çağrıldı.

11 Mayıs 2011 tarihinde çıkan olaylara karıştığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Rıfat Çapar(23), Anadolu Üniversitesi İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü'nden bu yaz mezun oldu. Ardından özel bir kurumda iş bularak İstanbul'a taşındı.

Soruşturma açıdığını duyunca çok şaşırdığını söyleyen Çapar, şöyle konuştu: ?Okuldan bu yıl mezun oldum. Artık İstanbul'da oturuyorum, öğretmenim. İşe başlayalı 3 hafta oldu. Mektup, Hatay'daki evimize 1 Ağustos'ta ulaşmış. Haberi alınca çok şaşırdım. Okulda bir grubun saldırısına maruz kalmıştık. Üzerimize bıçaklar atıldı. Kimseye zarar vermedik. Soruşturma öğrencilere açılır, ben ise mezun oldum. Çok gülünç bir durum.?

Anadolu Üniversitesi, aynı olaylarda saldırıya maruz kalan öğrenciler hakkında da disiplin soruşturması başlatmıştı.

Rektörlüğü'nün Çapar'a gönderdiği yazıdaki ifadeler şöyle: ?Savunmanızı vermek üzere 08/08/2011 tarihinde saat 10.00'da Rektörlük binasında hazır bulunmanız gerekmektedir. Hazır bulunmamanız veya kabul edilebilir bir özür bildirmediğiniz takdirde, savunma hakkınızdan vazgeçmiş sayılacak ve hakkınızda işlem yapılacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber