Gümüş, 4 yılda yüzde 400 zamlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2011 13:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Altın fiyatları zirve yaparken, kardeşi olan gümüş ise geri durmadı. Gümüş 4 yılda yüzde 400 zamlanarak, kilosu 2 bin liraya kadar dayandı. Altının daha çok değerlenmesi nedeniyle gümüşteki artışın takip edilmediğine dikkat çeken altın uzmanı ve Osmanlı Sarraf sahibi Mustafa Yüregilli, 2012 yılının altın ve gümüşün yılı olacağını ileri sürdü.

Altının hızla yükselirken gümüşün de geri kalmadığını belirten Yüregilli, son 3 yılda piyasalarda altının fiyatlarının takip edildiğini kaydederek, gümüşün değer kazanmasının pek fazla ilgi görmediğini söyledi. Takip edilmemesine rağmen altının kardeşi olan gümüşün giderek değerlendiğini belirten Yüregilli, 4 yılda gümüşün yüzde 400 zamlandığına dikkat çekti. Yüregilli, 2008 yılında kilosu 500 lira olan gümüşün 2011 yılında 2 bin liraya kadar yükseldiğini ifade ederek, "Vatandaşlar altına yoğunlaştığı için gümüşü takip etmiyor. Bu nedenle de rağbet görmüyor. Gümüş yatırım için de düşünebilir, ama muhafazası çok zordur. Biz yine de yatırımcıyı altın alma yönünde tavsiyelerde bulunuyoruz." diye konuştu.

Altındaki anormal yükselişin yerini durgunluğa bıraktığının altını çizen Yüregilli, 2012 yılının altının yılı olacağını söyledi. Dünyadaki gelişmelerin altın fiyatlarını etkilediğine işaret eden Yüregilli, "Altının 2012 yılında yüzde 40 prim yapacağını düşünüyoruz. Bu çeyrek altının fiyatının 250 lira civarında olması demektir." sözlerini kaydetti. Yüregilli, vatandaşlara aciliyet dışında altınlarını bozdurmama konusunda uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber