Van'a iki adet öğrenci yurdu yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı, depremin zarar verdiği Van için Cumhuriyet tarihinin en büyük yurt hamlesini başlattı. Bakanlık, Eylül 2012'ye yetiştirilecek olan proje ile Van'a 5 bin, Erciş'e de 950 yatak kapasiteli yurt yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, depremden büyük zarar gören Van için harekete geçti. Van ve Erciş'e bir yıl içinde 5 bin 950 kapasiteli yurt yapmaya karar veren Bakanlık, böylece Cumhuriyet tarihinin en büyük yurt hamlesini başlatmış oldu. Daha önce ilk etapta Van'a bin 500 öğrenci kapasiteli, Erciş'e ise 600 öğrenci kapasiteli iki yurt yapacağını açıklayan bakanlık, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden sonra Van'a yapacağı bin 500 kişi kapasiteli yurt projesini 5 bine çıkardı. Bakanlığın aldığı bu karar ise Van 100. Yıl Üniversitesi'ne bağlı tüm yurtların sil baştan yeniden yapılması anlamına geliyor.

Erciş'e ilk etapta yapılacak olan 300 kişi kapasiteli yurt projesi, Bakan Suat Kılıç'ın Van ziyaretinden sonra 600 kişiye çıkarılmıştı. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir tabur binasının boşaltılmasından sonra bu araziye talip olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan görüşmelerden sonra burada inşa edeceği yurt kapasitesini de 950 kişiye çıkardı. Bakan Kılıç ise Van'da Türk Silahlı Kuvvetleri ile örnek bir işbirliği projesi gerçekleştirildiğini söyleyerek, "TSK'ya ait bir tabur binası elden geçirildikten sonra Erciş'e 350 kişilik ilave bir yurt kapasitesi daha kazandırmış olacağız" dedi.

EYLÜL 2012'YE YETİŞTİRİLECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, karyola sistemi ile yapılacak olan yurtların Eylül 2012 tarihine kadar yetiştirileceğini müjdeledi. Karyola sistemine sahip yurtlar 1-3 kişilik odalardan oluşurken, yurtların ranza sistemi ile yapılması durumunda ise yapılacak yurtlar, 11 bin 900 kişinin kalmasına imkan verecek.

Van merkez ve Erciş yurdunda barınan bin 687 kız, bin 534 erkek olmak üzere toplam 3 bin 221 öğrenci kalıyor. Bakanlık, Ekim ayında aldığı bir kararla bir yıl boyunca bu öğrencilerden yurt ücreti alınmamasını kararlaştırmıştı. Buna ilaveten ailesi Van'da ikamet eden, Türkiye'nin diğer bölgelerindeki yurtlarda kalan 2 bin 183 öğrenciden de 2011-2012 eğitim ve öğretim dönemi boyunca yurt ücreti alınmıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt projelerine ilaveten Van'a 5 bin kişilik spor salonu, 3 adet tenis kortu ve bir adet gençlik merkezi, Erciş'e ise bir spor salonu, bir gençlik merkezi de inşa edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber