Bozdoğan'da Okullar Hayat Olsun imza töreni

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Bozdoğan'da gerçekleştirilecek çalışmalar yapılan protokol töreniyle başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozdoğan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin Bozdoğan Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen imza törenine Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Orman İşletme Şefi Oğuz Yıldırım, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nadir Coşkun ve Fatih Tosun ile okul müdürleri katıldı. Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kubay, Belediye Başkanı Tümer Apaydın ve İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı birer konuşma yaparak proje hakkında bilgiler verdiler.

Bu proje ile okullar sadece bilginin öğretildiği mekanlar değil, aynı zamanda kültür, sanat ve spor gibi sosyal faaliyetlerin yapıldığı yerler olarak kullanılması amaçlandığını ifade eden Kaymakam Mahmut Kaşıkçı; ?Okulların kültür, eğitim, sanat ve spor alanlarında mahalle sakinlerine açılması için uygulamaya konulan bir projenin adıdır ?okullar hayat olsun?. Bu proje ile ilçemiz Bozdoğan'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının, çok amaçlı salonlarının ve okul bahçelerinin velilerin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer ?hayat boyu öğrenme merkezi? eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren alanlar haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır?

?OKULLAR, İLGİ GÖSTERİLEN BİR MEKANA DÖNÜŞECEK?

Protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun şekilde düzenlenerek Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi amaçlandığını belirten Kaymakam Kaşıkçı; ?Böylece; Okul bina ve eklentileri ile okul bahçelerinden yeterince yararlanılması. Halkın artan sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması. Hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması. Ülke kaynaklarının etkin kullanılması ve Toplumun öğrenme imkanlarının genişletilmesi fırsatları sağlanmış olacaktır. Bu proje ile sağlanan ortaklık ve çaba, çocukların oyun alanlarını inşa etmeye ve kültürel, sanatsal, sportif aktivitelere açık, yediden yetmişe herkesin katılım sağlayabileceği bir süreci başlatmaya yetecektir. Her okul mahalle halkının uğrak yeri olma özelliğiyle çehresini değiştirecek ilgi gösterilen bir mekana dönüşerek güvenle nefes alınacak rengarenk görüntülerin oluştuğu verimli alanlara çevrilecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber