Malatya büyükşehir olmayı konuşuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Belediye Başkanı Çakır, kentin büyükşehir statüsüne yükseltilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, büyükşehirlerdeki sorunların yaşanmaması için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün önerilerini dikkate aldıklarını söyledi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kamu kurumlarının yetkilileriyle bir araya gelerek Malatya'nın büyükşehir olması halinde yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, ele alınan konuları Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile paylaşacaklarını belirterek, bu konuda şehir planlamacılarının, teknik ekiplerin çalışmaları ve birtakım önerileri olduğunu belirtti. Bütün bu önerileri harmanlayarak en doğru öneriyi sunmak istediklerini belirten Çakır, daha önce büyükşehir belediyelerinde yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmamasının arzu edildiğini bildirdi.

Büyükşehir yapılanmasıyla ilgili en büyük sorunlardan birinin de şehir merkezinin yapılanması ve alt merkez ilçelerinin nasıl oluşacağı konusu olduğuna işaret eden Çakır, "Geçmişteki tecrübelerden, birçok ildeki küçük belediyelerin gelişemediği, güdük kaldığı, hizmet üretemediği konusunda bir endişe var. O açıdan Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve yasayı hazırlayanlar, merkezde belediyelerin çok bölünmemesinden yana. Bu sıkıntıyı yaşayan bir çok ilden örnek var." şeklinde konuştu.

Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber