Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin şiir ödülleri sahiplerini buldu

Çukurova Edebiyatçılar Derneği (ÇED)'nin Anneler Günü dolayısıyla ilkini düzenlediği 'Anne' temalı şiir yarışmasını kazanan şairlere ödülleri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan ÇED Başkanı Halise Tekbaş, anneliğin dünyanın en saf ve en güzel duygusu olduğunu söyledi. Anneliği 'besleyen, büyüten, sabır, sadakat, sevgi, hoşgörü, fedakârlık' gibi kavramlarla tarif eden Tekbaş, "Aranızdaki bağın farkına onun karnındayken varırsınız. Sonra sizi alır kucağına, o zaman anlarsınız ki çarpan iki kalp var. Biri sizin, diğeri annenizin kalbi." dedi. Bütün annelerin dünyanın en güzel insanları olduğunu ifade eden Tekbaş, hayatın vazgeçilmezi insanlar için tertipledikleri şiir yarışmasını geleneksel hale getirmeyi planladıklarını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Öztürk de yılın her günün anneler için kutlanmaya değdiğini ifade etti. Tüm anne ve babaların ellerinden öptüğünü dile getiren Öztürk, "Annelik, izah edilmez. Ancak yaşanır. Sağken bu kıymetlere sahip çıkalım. Kalplerini kırmayalım. 'Of' bile demeyelim. Böyle anlamlı bir gün için hazırlanan yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Nuh Yıldız, bütün sanat dallarının edebiyatla güzelleştiğini ifade etti. Dereceye giren bütün şairleri kutlayan Yıldız, annelerin Cenab?ı Hak tarafından övüldüğünü hatırlattı. Allah'tan sonra en çok saygıya layık varlığın anneler olduğunu vurgulayan Yıldız, Peygamber Efendimiz (sav)'in de 'Cennet annelerin ayakları altındadır' dediğine işaret etti.

Yarışmada Aydın'dan katılan Yaşar Öztürk 'Anne' adlı eseriyle birinci, Süleyman Kaptan 'Anam' başlıklı şiiriyle ikinci, 'Üzülme Ana' isimli şiiriyle Halil Özdemir üçüncü oldu. Şair Adil Üstün ise 'Benim Anam' isimli şiiriyle mansiyona layık görüldü. Törende şiirlerini okuyan şairlere plaket, teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve dernek üyesi edebiyatçılar katıldığı organizasyonda halk ozanı Abidin Kaya ve oğlu Alperen Kaya beğeniyle dinlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber