ÖSS'de bir sorunun iptali için resmi olarak ÖSYM'ye başvuruldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2005 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) 2 sayısal, 1 sözel sorunun yanlış olduğu iddia edildi. Diyarbakır Özel Servet Günay Dershanesi, 18. dil bilgisi sorusunun iptali için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) başvurdu.

Pazar günü yapılan ve yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrencinin kaderini belirleyecek ÖSS'de 3 sorunun yanlış olduğu iddia edildi. Diyarbakır Özel Servet Günay Dershanesi hocaları, sözel 18. dil bilgisi sorusunun yanlış olduğuna kanaat getirirken, Sınav Dershanesi eğitmenleri ise sayısal geometri 30. ve 32. sorularının yanlış olduğu ileri sürdü. Sınavda sorulan sözel 18. dil bilgisi sorusunun iptali için ÖSYM Başkanlığı'na başvurduklarını söyleyen Özel Servet Günay Dershanesi Müdürü İlhami Kahraman, "Edebiyat öğretmenlerimiz, ÖSS'de çıkan 1 sözel sorusunun hatalı olduğunu tespit edince, biz de bu sorunun iptali için ÖSYM Başkanlığı'na yazılı başvuruda bulunduk. ÖSYM'nin bu itirazı dikkate alacağını umuyorum; çünkü bir sorunun değeri öğrenciler açısından oldukça önemli" dedi.

'Adlaşmış sıfat' ve 'belgisiz zamir' kavramlarının ayrı olduğunu ifade eden edebiyat öğretmeni Servet Günay, "ÖSS'nin sözel dil bilgisi 18. sorusunda, yanlış bilgiden kaynaklı bir hata var. Sınavda çıkan soruda, 'Hangisi adlaşmış sıfattır?' diye bir ifade söz konusu. Ancak soruda, 'Hangisinde iyelik eki almış bir belgisiz zamir vardır?' demiş olsaydı, hiçbir problem olmazdı. Adlaşmış sıfat ayrı, belgisiz zamir ayrı bir kavramdır. Burada öğrenci yanılgıya sürüklenmiştir. Öğrenci, belgisiz zamir ile adlaşmış sıfatı birarada bulmak zorunda bırakıldığı için zaman kaybına neden olmuştur" şeklinde konuştu.

Sınav Dershanesi Matematik öğretmeni Ahmet Bozkurt ise, "30. ve 32. geometri sorularında, bir açı verilmediği için birden çok doğrusal açı çıkıyor. Bunun sonucunda da isteyen öğrenci soruyu istediği yere çekebiliyor. İstediği şıkkı işaretleyen öğrenciler, soruyu doğru yapmıştır. Bütün cevaplarda da doğru şık çıkmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber