Öğrenciler 'Kayıp Kar Tanesi'ni beğendi

Bursa Emek Anaokulu idareci ve öğretmenleri 'Hayallerin Ötesinde Projesi' çerçevesinde hazırladıkları 'Kayıp Kar Tanesi' adlı tiyatro oyununu öğrencilerin beğenisine sunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Okul Öncesi Şenlikleri kapsamında Emek Anakulu idareci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan ve sahnelenen 'Kayıp Kar Tanesi' adlı tiyatro oyunu öğrenciler tarafından ilgiyle izleniyor. Öğrencilerin ücretsiz olarak izlediği oyun kent merkezi dışında Harmancık ilçesinde de sahnelendi. Oyunu izleyen birçok öğrenci tiyatroyla ilk kez tanışmış oldu. Oyunu bu güne kadar yaklaşık 2 bin öğrenci izledi.

Oyunu izleyen Atilla Gülsar, projeyi çok beğendiğini anlatarak, ?Öğretmenlerimiz okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konusunda önemli çalışmalara imza atıyor. Başarılı çalışmalarından dolayı okulun idareci ve öğretmenlerini kutluyorum.? dedi.

Hazırlanan projeyle okul öncesi eğitime dikkat çekmek istediklerini belirten Emek Anaokulu Müdürü İclal Baltacıoğlu, ?Okul öncesi eğitimde özellikle kız çocuklarının okullaşma oranını arttırmayı amaçladığımız ?Hayallerin Ötesinde' isimli projemizde, aynı zamanda çocuklarımıza tiyatro sevgisini aşılamayı hedefliyoruz. Projemiz öğretmenlerin gönüllü olarak yaptığı farklı çalışmalarla topluma yararlı yönde katkı sağladığını ve eğitimin sadece okul saatinde ve okul sınırları içinde kalmadığını gösteriyor. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi.

Oyunun, etkinliğin sonunda merkezde bulunan okul öncesi eğitim kurumlarına sembolik bir ücretle oynanacağını ifade eden İclal Baltacıoğlu, elde edilen gelirin ilkokula yeni başlayacak, maddi durumu yetersiz ailelerin kız çocuklarına okul kıyafeti ile kırtasiye malzemesi temininde kullanılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber