Çağlayan'ın 286 öğrencisi İngilizce dil sınavında başarılı oldu

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Özel Çağlayan İlköğretim Okulu'nun 286 öğrencisi Cambrıdge Üniversitesi tarafından öğrencilerin İngilizce dil becerilerini ölçme amacıyla yapılan CAMBRIDGE ESOL (YLE) sınavında başarılı oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Çağlayan İlköğretim Okulu'nun Cambrıdge Üniversitesi'ne yaptırdığı 2012 Cambrıdge Esol (YLE) sınav sonuçları açıklandı. 286 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sınav sonuçları öğrenci ve velilerinin de katıldığı sertifika töreniyle açıklandı.

Yurt dışında değerlendirildikten sonra başarı sertifikaları BRITISH COUNCIL aracılığıyla Özel Çağlayan İlköğretim Okulu'na gönderildi. Dünyanın farklı ülkelerinde her yıl öğrencilerin İngilizce dil becerilerinin ölçüldüğü sınavı çok önemsediklerini belirten Okul Müdürü Mustafa Taylan, her yıl öğrencileri bu sınavlara hazırladıklarını söyledi. Taylan, okulda görev yapan İngilizce öğretmenlerine ve velilere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerin Readıng & Wrıtıng (Okuma ve Yazma) Lıstenıng (Dinleme) ve Speakıng (Konuşma) dallarında becerilerinin ölçüldüğü sınav Natıve Speakers (Ana dili İngilizce olan) İngilizce öğretmenlerden oluşan komisyon tarafından yapılıyor. 7-13 yaş gruplarına uygulanan sınavın öğrenciye öz güven kazandırdığı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber