Çillioğlu'nin dinlenmesiyle ilgili şüpheliler yeniden ifade veriyor

Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesiyle ilgili tutuklu bulunan Düzce Jandarma Alay Komutanı Turhan Y. ile fişleme çalışmalarında bulunduğu iddia edilen istihbarat astsubayı Tuğrul Z.'nin yeniden ifadeleri alınıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1994 yılında Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yaparken öldürüldüğü ortaya çıkan Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonunun usulsüz dinlenmesiyle ilgili soruşturma kapsamında geçen ay tutuklanan Albay Turhan Y. ile astsubay Tuğrul Z. özel yetkili savcılığın talimatıyla bulundukları Merkez Komutanlığı'ndan sabah saatlerinde Malatya Adliyesi'ne getirildi. Tutuklu ve hükümlülerin giriş yaptığı kapıdan adliyeye alınan Yazıcı ve Zencirci'nin ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi.

Albay Turhan Y. ile astsubay Tuğrul Z. Mayıs ayında başlatılan operasyonda gözaltına alınmıştı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nda dinleme belgelerinin yanında Düzce'de polis, bürokrat ve işadamlarını da kapsayan 2011 ve 2012 tarihli yeni fişleme belgeleri bulunmuştu. Ayrıca astsubay Tuğrul Z.'nin 2008-2010 tarihleri arasında Erzincan 3. Ordu Komutanlığı'nda istihbarat astsubayı olarak görev yaptığı, bu dönemde İsmailağa cemaatine yönelik çalışmalar içinde yer aldığı iddia edilmişti.

Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekili Özden Doğan'ın talimatıyla, Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesi iddiasına ilişkin aralarında Albay Turhan Yazıcı'nın da bulunduğu 1'i emekli, 7'si muvazzaf asker 8 kişi 'terör örgütüne üye olmak', 'sahte belge tanzim etmek' ve 'haberleşme gizliliğinin ihlali' suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber