Keles'in Alpagut köyü konağa kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi'nin katkılarıyla Keles'in Alpagut köyüne yaptırılan köy konağı törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 dağ ilçesini Büyükşehir'e gönülden bağladıklarını belirterek, dağ ilçelerinden gelen hiçbir talebi geri çevirmediklerini söyledi.

Keles'in Alpagut köyünde 2005 yılında çıkan yangında bir köylünün eviyle birlikte alevlere teslim olan ve kullanılamaz hale gelen köy konağı, Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi'nin örnek işbirliğiyle tam 7 yıl sonra köy meydanındaki yerini aldı. Köy konağının açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile çok sayıda davetli katıldı.

Harmanalan köyü halk oyunları gösterisinin ardından kürsüye gelen Alpagut Köyü Muhtarı İsmail Oruç, 2005 yılındaki yangında kül olan köy konağının yapılmasının sürekli konuşulduğunu ancak bir türlü yapılamadığını ifade etti. 2009'da göreve geldikten sonra ilk işinin köy konağının yapılması için çalışmaları başlattıklarını ifade eden Oruç, ?Ancak gördük ki geçen dönemki arkadaşlarımızın karşısına çıkan sorunlar bizim de karşımıza bir bir çıkmaya başladı. Maddi kaynak sıkıntısını bir türlü aşamıyorduk. Ama hiç yılmadık, geri adım atmadık." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmete açılan köy konağının çok büyük olmasa bile işbirliği açısından çok anlamlı bir eser olduğunu vurguladı. Türkiye'de yüzlerce belediyede böyle bir hizmet binası bulunmadığını hatırlatan Başkan Altepe, ?Bursa nasıl bize ecdadın emanetiyle, dağ yöresi de atalarımızın ilk obalarını kurdukları topraklar. Bu nedenle biz Yörük Türkmen diyarı dağ ilçelerimizin kalkınması, ekonomik olarak güçlenmesi ve göçün durması için elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehir sınırlarında olmasalar bile biz dağ ilçelerini Büyükşehir'e gönülden bağladık. Buralardan gelen hiçbir talebi geri çevirmiyoruz. Geçen hafta Büyükorhan Belediyesi hizmet binasını açtık, bugün Alpaguk Köy Konağı'nı açıyoruz. Bu bölgeye yönelik çalışmalarımız da devam ediyor.? diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin dağ ilçeleri koordinatörlüğü görevini de yürüten BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş da kendisinin bir Alpagutlu olduğunu hatırlatarak, ülkenin ihtiyacı olan önemli bir birlikteliğin burada hayata geçmesinin çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber