Antalya'da doğalgaz ana dağıtım hattı ile 5 mahalleye doğalgazarzı sağlanacak

Olimposgaz Antalya'nın merkez Konyaaltı ilçesine döşeyeceği doğalgaz ana dağıtım hattı ile 5 mahalleye doğalgaz arzı sağlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kepez ilçesinden Boğaçayı'na kadar uzanan 13 kilometrelik Batı Çelik Hattı'nın yapımını, iki etap halinde planlayan Olimposgaz, Dağıtım Hattı'nın Kepez bölgesinde kalan bölümünü tamamladı. Olimposgaz tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Kepez'den sonra Konyaaltı/ Uncalı Caddesi'nden başlatılan 2. Etap çalışmalara güzergâh boyunca, 24 Cadde ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden devam edilecek. Nüfus ve konut gelişimi dikkate alınarak bölgenin 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak projenin tamamlanmasıyla Konyaaltı bölgesinin tümünü besleyecek enerji alt yapısının kurulacağı açıklandı.

Gürsu, Altınkum, Uluç, Uncalı ve Siteler mahallelerine doğalgaz sağlayacak şebekede, ilk etapta 2.000 bina ve 19 bin konutun bulunduğu 5 mahalleye gaz arzı sağlanacak. Çalışma süresince Uncalı Caddesi'nin doğu şeridinin trafiğe kapalı olduğunu belirten Olimposgaz, trafik akışının UKOME ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin onayladığı biçimde, paralel sokaklara yönlendirme yapılarak sağlanacağı bildirildi.

Yatırım Programı kapsamında Gürsu, Altınkum ve Uluç mahallelerinin henüz imalat yapılmayan sokaklarında alt yapı ve asfaltlama çalışmalarına devam edilecek. Konyaaltı Belediyesi tarafından asfalt işlemi yapılacak, Hurma ve Sarısu mahallelerinde de doğal gaz alt yapı çalışmaları sürdürülecek.

Doğalgaz alt yapı programının Antalya Valiliği'nin 17.05.2012 tarihli kararı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı (AYKOME) ve Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) 'nin 05 Haziran 2012 tarihli kararına uygun olarak yapıldığı aktarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber