Uludağ'da yaz misafirleri tozdan şikayetçi

Uludağ'ı yazın eko turizme açmak için toplantılar yapılırken, 2 yıldır yaz aylarında yürütülen çalışmalardaki toz, misafirleri rahatsız ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ'da 16 yıldır yaz döneminde uluslararası gençlik kampı organizasyonu yapan Fahrettin Gözet, iki yıldır toz toprak içinde gençleri ağırlamaktan rahatsız olduklarını söyledi. 56 farklı ülkeden misafirleri olduğunu ve Temmuz Ağustos aylarında Uludağ'ı tercih eden tek organizasyon olduklarını belirten Gözet, "Ancak geçen yıl kaçak binaların yıkımının temmuz ve ağustos aylarında olması, bu yılda BUSKİ ve UEDAŞ'ın alt yapı çalışmaları Uludağ'ı yazın kötü hale getirdi. Toz toprak içerisinde kamp yapıyoruz. Biz devletin yaptığı yatırımlara saygı duyuyoruz. Ancak bunların zamanlama olarak iyi planlanması gerekiyor. Mayıs ve Haziran ayları ile Eylul ve Ekim ayları Uludağ'da inşaat yapılacak aylar olarak belirlenebilir. Uludağ yazında turizme açılacak ise, Temmuz ve Ağustosta tertemiz olarak tutulmalıdır. Bu çalışmayı yapanların ve müsade edenlerin, burayı yazın kullanacak kampçılara, çadırcılara ve günübirlikçilere de saygı duymaları gerekir" diye konuştu.

Uludağ'a değişik grupları çekebilmek için başta futbol, basketbol sahaları ile tenis kortları yapılması konusunda sürekli beyanatlar verildiğini ancak hiçbir kurumun bu konuda adım atmadığını belirten Fahrettin Gözet, "Biz bu tesislerin artık yapılmayacağını anladık. Çünkü ne Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne de Milli Park yetkilileri 16 yıldır burada gençlik kampı organize ediyoruz, gelip bir defa ne tür spor tesisine ihtiyacınız var demediler. Biz de bu yıl artık kendi zemin malzemelerimizi bir TIR a yükleyip Uludağ'a getirdik. Burada 20 ülkeden 600 genci misafir ederken, onların spor yapabilmeleri için zemini kendimiz döşüyoruz. Basketbol ve voleybol oynamalarına imkan sağlıyoruz. Uludağ kondisyon için çok güzel bir rakımda, ancak profosyonel spor takımlarının gelmesi için gerekli tesis bulunmuyor. Bu konuya bir an önce Bursa siyasetçilerinin ve bürokratlarının el atmaları gerekiyor" dedi.

İkinci Gelişim Bölgesinde otellerin karşısındaki dolgu sahasına spor tesisi yapılabilmesi için Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunun bölgede tesis yapılmasına sıcak baktığı da biliniyor. Ancak Gençlik Spor İl Müdürlüğü veya Uludağ Milli Park Müdürlüğü'nün bu yaz da bir çalışması ortaya çıkmadı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Uludağ için spor tesislerinin önemli bir proje olduğunu belirterek, "Henüz Uludağ Planının uygulamaya girmediğini biliyorum.

Avam projede futbol sahaları, yüzme havuzu ve kapalı kondisyon salonuda bulunuyor. Bölgeye öncelikle Turizm ve Orman Su İşleri Bakanlığı karışıyor. Bu bakanlıklar yeri tahsis ederler, yapma izni verirlerse bizim gündemimize gelir. Valilik'te Uludağ'a spor tesisi yapılmasını istiyor. İl Özel İdare marifetiyle böyle bir çalışma başlatılabilir.

Salon olursa, birçok branşta milli müsabakalara katılacak takımların bile kondisyon için Uludağ'ı tercih etmeleri sözkonusu olur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber