Beş bin yıllık Ankara mutfağı kitaplaştırıldı

Ankara coğrafyasının beraberinde getirdiği yaşam biçimleri ve beslenme alışkanlıkları ile toplumsal eğilimlerini yansıtan özgün Ankara mutfağını tanıtan ?Ankara Yemekleri' kitabı yayımlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce uzun zamandır üzerinde çalışılan 'Ankara Yemekleri' kitabının yayımlanarak dağıtımına başlandığı belirtildi.

?Ankara mutfağı köklü ve gizli hazinelerimizdendir.? diyen Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, ?Ankara coğrafyasında beş bin yıldan fazla bir zamandır kültürlerin harmanlanarak getirdiği köklü ve gizli hazinelerinden olan Ankara mutfağı ve yemek kitabı sekiz bölümden oluşuyor. Ankara yöresi çorbaları, et yemekleri, sebze yemekleri, hamur işleri, pilavları, tatlıları ile salata ve turşularının kayıt altına alındığı ?Ankara Yemekleri' kitabının yabancı dillerde de basım işlemlerine başlandı. Ankara'nın geleneksel mutfak zenginliğinin kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu ve görevini yerine getirmekten dolayı da huzur ve mutluluk duyduğumu belirtmeliyim.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber