Kıyıklık: Bağcılar'da en çok satılan şey su bidonuydu

Bağcılar'ın Kurucu Belediye Başkanı olan ve 15 yıl görev yapan Feyzullah Kıyıklık, kuruluş yıllarını ve yaptıklarını anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?O günlerde Bağcılar'da en çok satılan şey su bidonuydu? diyen Kıyıklık, Bağcılar Belediyesi olarak, Bağcılarlıların daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için aralarında Çapa, Cerrahpaşa ve Şişli Etfal'in de olduğu pek çok hastaneye yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Bağcılar'ın Kurucu Belediye Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası'nda konferans verdi. Bağcılar Belediyesi'nin 20'inci Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programda Kıyıklık, 15 yıl boyunca görev yaptığı Bağcılar'ın dününü bugününü anlattı.

Bağcılar'ın Bakırköy'den ayrılarak ilçe yapıldığı günlerdeki imkansızlıkları, ?O zaman Bağcılar'da en çok satılan şey su bidonuydu? ifadesiyle anlatan Kıyıklık, ?Hastane yok, birkaç sağlık ocağı var onlar da barakalarda. 278 ahır var. Büyük fabrikalar var. Bir fabrikanın Bağcılar'dan çıkmasını istiyoruz. Fabrikanın önüne gittim, işçiler aracımı yan çevirdi? dedi.

ÇEVREDEKİ BÜTÜN HASTANELERE YARDIM ETMEK ZORUNDAYDIK

Bağcılar'da hastane olmadığından vatandaşların ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Kıyıklık, ?Bağcılar Belediyesi civardaki tüm hastanelere yardım etmek zorundaydı. Niçin biliyor musunuz? Hastalarımıza iyi baksınlar, onlarla ilgilensinler diye. Şişli'de, Beyoğlu'nda, Fatih'te, Bakırköy'de ne kadar hastane varsa hepsinde Bağcılar Belediyesi'nin milyonlarca lira para harcayarak yaptığı bölümler vardır. Bunları, Bağcılar halkı gidip oralarda rahatça muayene olabilsinler, biz telefon ettiğimizde ilgilensinler diye yaptık? ifadelerinde bulundu.

ÖĞRETMENLER KAÇMASIN DİYE ALTIN HEDİYE ETTİK

Bağcılar'ın büyük bir köy görünümünden şehirleşme sürecini yaşadığını ifade eden Kıyıklık, o dönemlerde öğretmenlerin Bağcılar'da görev yapmak istemediklerine değindi. Bunun için 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, öğretmenlere özel programlar düzenlemeye başladıklarını ve altın hediye ettiklerini söyleyen Kıyıklık sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bir hesap yaptım sadece 20 okulu belediye veya belediyenin teşvikiyle hayırseverler yaptırdı. Okul yaptırsın diye bir bayanın ayağına 20 kez gittiğimi hatırlıyorum. Bir adamın ayağına 15 kez gittiğimi hatırlıyorum. Türkiye'de ilk defa okullar projeksiyon cihazı ve bilgisayarla tanıştı. Okuma yazma seferberliğini başlattık ve 15 bin kişiye belge verdik. Birincilerden üçüne çekilişle ev hediye ettik. Programa katılan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bir o kadar ev hediye etmişti. Diğerlerine bin TL'lik hediyeler verdik. Başarılı öğretmenlerimize Avrupa'yı gezdirdik? dedi.

ÇEVRE ETKİNLİKLERİ YAPAN İLK BELEDİYEYİZ

Bütün zorluklara rağmen çevre etkinlikleri gerçekleştirdiklerini, sayılı ağacın bulunduğu Bağcılar'ı ağaçlandırdıklarını söyleyen Kıyıklık, ?Parklar, bahçeler yaptırdık. Belediye Başkanımız Lokman Bey (Çağırıcı) de yapılanlara yenilerini ekledi.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber