Pazarlar'da öğretmen ihtiyacı

Eğitim-Bir Sen Pazarlar İlçe Temsilcisi Faruk Ünver, ilçede eğitim veren ilköğretim ve liselerde 38 öğretmene ihtiyaç olduğu belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Ünver, ilçede İlkokullarda ve anaokulunda 4 okul öncesi öğretmene, ortaokullarda 9 branş öğretmenine, liselerde ise 25 branş öğretmenine ihtiyaç olduğu ifade etti.

Bu konuda basın açıklaması yapan Eğitim-Bir Sen Pazarlar temsilcisi Faruk Ünver, Okulların branş öğretmen ihtiyacının hat safhaya ulaştığını belirtti. Eğitim - Bir Sen Pazarlar Temsilcisi Ünver, ?Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 17 norm kadroya karşılık 2 kadrolu öğretmen var. Pazarlar Çok Programlı Lisesi'nde 14 norm kadroya karşılık 4 öğretmen bulunmaktadır. İlçemiz ilkokulları ve anaokulunda 4 okul öncesi öğretmene, ortaokullarda ise 9 branş öğretmenine ihtiyaç vardır. İlçemizdeki, özellikle liselerde % 80'e varan öğretmen açığı kapatılmadığı takdirde, 2012-2013 öğretim yılında eğitim ve öğretim olumsuz bir şekilde etkileneceği aşikârdır. Bunun için öğretmen atamalarında ilçemize öncelik verilmesini istiyoruz. Devletimiz ilçemize milyonlarca para harcayarak yeni Anadolu Öğretmen Lisesi yapıyor ve önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor. Devletin milyonlarca lira para harcayarak yaptığı okulda öğrencilerimizin en iyi eğitim almalarını istiyoruz. Bu çerçevede ilçemizdeki tüm okulların öğretmen ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz? diye konuştu.

Ayrıca Ünver, ?Okullarda öğretmen sıkıntısının olacak olması velileri ve öğrencileri korkutuyor. Velilerimizde bizim gibi eğitim ve öğretim yılının sıkıntılı geçmemesi için özellikle branş öğretmenlerinin okullara atanmasını istiyor. Bu konuda herkesi göreve çağırıyoruz. Bizlere ikinci sınıf vatandaş uygulaması yapılmasını istemiyoruz. Eğitimin en iyisini görmek bizim çocuklarında hakkıdır? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber