Yıldırım'da denetimler sürüyor

Bursa'nın Yıldırım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü, iş yeri denetimlerini sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denetimler sırasında sağlık kurallarına uymayan ya da çalışma ruhsatı almayan iş yerleri uyarılırken, temizlik ve sağlık koşullarına uyan iş yerlerine de teşekkür ve örnek iş yeri belgeleri veriliyor. Denetimlere Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de zaman zaman katılıyor.

Son yapılan denetimlere katılan Başkan Keskin, teşekkür belgesi almaya hak kazanan Ali Özer Erkek Kuaförü'ne bizzat teşekkür ederek, belgesini verdi. Keskin, iş yeri sahibini tebrik ederek, örnek olmasını temenni etti.

Denetimlerin devam edeceğini belirten Başkan Özgen Keskin, önemli olanın iş yeri sahiplerinin vicdani denetimlerini sürekli olarak yapmaları olduğunu söyledi.

Başkan Keskin şunları söyledi: ?Yıldırım, sokağı ile esnafı ile iş yeri ile örnek olmalı. Yıldırım Belediyesi olarak düzenli denetimlerimizi sürdürüyor, gerekli hallerde durumu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirerek, gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını sağlıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın sağlık koşullarına uygun, taze ürünler tüketmesini sağlamak. Ayrıca Çalışma Ruhsatı alımı konusunda da oldukça hassasız. Ruhsat kurallarını yerine getirmeyen esnafa, iş yeri çalıştırma ruhsatı vermediğimiz gibi gerekli uyarıları yapmaktan da kaçınmıyoruz. Bu yıl 1665 iş yeri incelenerek, insan sağlığına duyarlı 25 iş yerine teşekkür belgesi, 7 iş yerine de örnek iş yeri belgesi verildi. İnsan sağlığına uygun olmayan iş yerleri ile de ilgili gerekli işlemler yapıldı. Vatandaşımızın sağlığını korumak ve bu konuda gerekli mercilere bildirimde bulunmak bizlerin vazifesidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber