Jummer'lı kalpazanlara operasyon

İstanbul mali polisinin yaklaşık 13 aylık takiple sonuçlandırdığı kalpazanlık operasyonunda 24 şüpheli gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında daha önceki sahte para operasyonunda gözaltına alınanların da bulunduğu zanlılarla bin 200 lira sahte para ele geçirildi. Polisin takibinden kurtulmak için şebeke elemanlarının dinlemeyi önleyici 'jammer' cihazı kullandıkları ortaya çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, yaklaşık bir yıl önce alınan sahte para basımı ile ilgili duyumlar mercek altına alındı. Bir süre şüphelileri takip eden polis, önceki sahtecilik operasyonlarında gözaltına alınan bazı kişilerin de takip altına alınanlar arasında bulunduğunu belirledi. Hatta bunlardan birinin, 11 kez kalpazanlık suçundan poliste kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Mali polis, sahte para basıldığından şüphe ettiği adresleri mercek altına alınca ilginç bir bilgiye ulaşıldı. Şüphelilerin muhtemele polis takibinden kurtulmak için 3 ayrı jummer cihazı kullandıkları ortaya çıktı. Takip edilen şüphelilerden birinin savcılığa giderek polis tarafından haksız yere takip edildiğini söylediği de polis kayıtlarına girdi.

Harekete geçen polis, İstanbul'da 12 ilçede eş zamanlı baskınlar yaparak 24 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda bin 200 lira sahte para ile para basımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Şebekeye yönelik önceki operasyonlarda ise çok miktarda sahte para ele geçirildiği ve şebeke elemanlarından bazılarının tutuklandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber