Afet politikasında köklü değişiklik...

Haber Giriş : 16 Ağustos 2005 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asrın felaketleri arasında gösterilen ve üzerinden 6 yıl geçen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından Türkiye, afetlerle ilgili temel politikasını "yara sarma yanında yara almamaya" dönük şekilde biçimlendiriyor.

Afet İşleri Genel Müdürü A. Neşet Özdemir, depreme yönelik çalışmalarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, afetlerle ilgili temel politikanın misyon ve vizyonunu, "kriz yönetimine minimum düzeyde gereksinim bırakacak Risk Yönetimi çalışmalarını yerine getirme" şeklinde yeniden tanımladıklarını bildirdi.

Özdemir, Afet İşleri'nin yürütmekte olduğu "afet riskli alanların belirlenmesi ve yerleşime kapatılması, hasar tespiti, hak sahipliği belirleme çalışmaları, uzun süreli geçici iskan, etüt ve projelendirme ile sürekli iskan" gibi rutinleşmiş faaliyetlerde, kalite artırımına dönük çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Can ve mal kaybına göre, tüm afetler içinde yüzde 61'lik bir orana sahip olan deprem afetine yönelik "Deprem Şurası" düzenlendiğini hatırlatan Özdemir, şuranın hazırlanmasındaki amacın, planlanan yasal, idari ve kurumsal düzenlemelere kaynak oluşturmak ve deprem bilincinin toplumun tüm kesimlerine yayılmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber