Belediye Başkanı Ak, asker adaylarına kına yaktı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören'de asker uğurlama törenine katıldı. Asker adaylarının eline kına yaktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asker aileleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede asker adayları ile tek tek yakından ilgilenen Başkan Ak, askerliğin kutsal bir vazife olduğunu belirterek, "Gençlerimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum." dedi.

Vatan için yapılan en anlamlı hizmetin askerlik olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Ak, "Ülkemiz ve milletimiz için en kutsal görevlerden biri olan askerlik için Türkiye'nin dört bir yanına gidecek olan gençlerimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Anne ve babalar için en büyük gurur vatana ve millete yararlı olan hayırlı bir evlat yetiştirmektir. Sizlerin yetiştirdiği bu evlatları vatana hizmet etmek için neşe içinde, bayram havası ile yolcu etmek çok güzel. Sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz. Bizleri de davet ederek bu sevince ortak eden gençlerimize ve ailelerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Gecede vatani görevlerini yapmak üzere askere gidecek olan gençler için hep birlikte dua edildi. Duanın ardından askerlerin ellerine kına yakıldı. Başkan Mustafa Ak da gençlerin teklifini geri çevirmeyerek geleneklere uygun olarak asker adaylarına kına yaktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber