Uzmanından velilere uyarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 22:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Psikolog Nagihan Akarsu, ?Veliler, çocuklarının geleceği için ?hadi okula git' demek yerine, hekimlere danışarak bilinçli bir şekilde okula göndermeleri gerekir? dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Psikologu Nagihan Akarsu, ilkokul ve okul öncesi eğitim'in başladığı bugün velilere uyarılarda bulundu. Psikolog Nagihan Akarsu, 66-72 aylık çocukların 40 dakika ders dinleyemeyeceklerini, en fazla 15 dakika dinleme yapabileceklerini belitti.

2012-2013 eğitim-öğretim döneminde sorun yaşanacağını ifade eden Psikolog Akarsu, ?Şu anda okula başlayan 66-72 aylık çocuklar kırk dakika derste kalacaklar. Bu konu da ailelerin de bir tedirginliği mevcut. Bir yetişkinin bile en fazla 20 dakika dinleme yapabilir. Oyun sürecinde olan bir çocuk en fazla öğretmenini 15 dakika dinleyebilir. 40 dakikalık dinleme süresinde öğretmenler de ekstra bir çaba içerisine gireceklerdir. 5-7 yaşındaki çocuklar bir arada olacağı için zaten bir uyum problemleri de olacaktır. Anneler öz bakım becerileri ile ilgilenirken birçok problemi de beraberinde getiriyor ama bu bir yıllık bir sorun olacaktır. Bu yıl yaşanan problemlere birçok önlem alınacaktır? diye konuştu.

Velilerin özellikle çocukları okula başlamadan uzmanlardan destek almaları gerektiğine vurgu yapan Nagihan Akarsu şöyle devam etti: ?Biz çocukların okulla ne kadar uyumlu diye belirli testler yapıyoruz. Zaten öz bakım becerileri ile ilgili kalem tutma, yazma, adapte olma ve dikkat süreleri ile ilgili her türlü durumu dikkate alacak testler yapıyoruz. Testler sonrasında çocuk hangi konuda eksikse nasıl çalışılması gerekiyorsa aileleri bilgilendiriyoruz. Çocuklar okula başlasınlar yaşadıkları problemlere göre ailenin gözlemi ile daha iyi değerlendirmede bulunabilir. Yani şu 15 günlük süreç içerisinde ailelerin ve öğrencilerin mutlaka tekrar uzman hekimlerden destek almaları gerekmektedir. Bilindiği üzere birçok aile öğrencisine rapor aldı. Bir iki haftalık okula uyum süreci öğretmenlerden de alınan bilgiler ile eminim birçok öğrencide problem olacaktır. Okulla ilk günlerde problem yaşayan çocuklar ileriki dönemlerde de okuldan uzaklaşabilir. Bunun için ilkokul günlerinin çocuk için çok önemli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çocuğumuzun geleceği için ?hadi okula git' demek yerine, uzmanlara danışarak bu yaştaki çocukları bilinçli bir şekilde okula göndermek gerekir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber