Aydın eğitim ordusuna 377 yeni nefer katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez ataması yapılan 36 bin 552 genç öğretmenden 377'si Aydın eğitim ordusuna katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'da 32 ayrı branşta atama yapılırken; en çok atama yapılan branş Rehber Öğretmen oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2012-2 İlk Atamandan Atanan Öğretmenler listesinde yer alan ve Aydın genelindeki ilk ve orta dereceli okullara yerleştirilen 377 genç öğretmen, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelerek yeni görevlerine başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ilk işlemlerini tamamlayan bir grup genç öğretmen AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile birlikte Vali Kerem Al'ı makamında ziyaret etti.

Aydın'a atanan genç öğretmenlerine yen görev yerlerinde başarı dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ?Aydın'a 32 ayrı branşta 377 aday öğretmenimizin ataması yapıldı. Genç öğretmenlerimiz Aydın'a gelerek görevlerine başladı. Burada bir birim kurduk. Gelen arkadaşlarımızı otogarda karşılıyoruz. Birimlerdeki görevli arkadaşlarımızla yeni gelen öğretmenlerimizi hiç bekletmeden işlerini yapıp, hemen okullarına gönderiyoruz. Biz yeni öğretmenlerimizin işlerini kolaylaştırmak ve onlara Aydın'ın sıcaklığını göstermek istedik. Bu atamalardan ilimiz adına son derece mutluyuz, sevinçliyiz. Ümit ediyoruz ki yeni atanan öğretmenlerimiz dinamizmleriyle gençlikleriyle ilimize çok ciddi katkılar sağlayacaklar. Bugünden itibaren memuriyet hayatına atılan öğretmenlerimiz okuma alışkanlıkları, giyip kuşamları ve davranışlarıyla öğrencilerimize örnek olacaktır. Atanan tüm öğretmen arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum? dedi.

32 BRANŞTA 377 ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2012-2 İlk Atamandan Atanan Öğretmenler listesine göre Almanca 1, Arapça 1, Beden Eğitimi 20, Bilişim Teknolojileri 10, Coğrafya 4, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 3, Denizcilik/Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 33, Fen ve Teknoloji 27, Görme Engelliler Sınıf Öğretmenliği 1, Görsel Sanatlar/Resim 9, Grafik ve Fotoğraf/Grafik 4, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri 1, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri 1, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri 5, İlköğretim Matematik 42, İngilizce 16, İnşaat Teknik/Yapı Tasarımı 1, Matematik 9, Muhasebe ve Finansman 1, Okul Öncesi Öğretmenliği 42, Rehber Öğretmen 43, Sağlık/hemşirelik 2, Sağlık/Sağlık Hizmetleri Sekreterliği 1, Sosyal Bilgiler 16, Teknoloji ve Tasarım 16, Türk Dili ve Edebiyatı 18, Türkçe 37, Yiyecek İçecek Hizmetleri 2 ve Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği 4 toplam üzere 32 ayrı branşta 377 öğretmenin ilk ataması Aydın'a yapıldı.

GENÇ ÖĞRETMENLERE 5 GÜNLÜK EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2012-2 İlk Atamandan Atanan Öğretmenler listesine göre Aydın'a ataması yapılan çeşitli branşlardan 377 aday öğretmen, dün Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yeni görev yerlerindeki memuriyete giriş işlemlerini tamamlamalarının ardından bugünden itibaren eğitime alındı.

Türkiye genelinde ataması yapılan 36 bin 552 aday öğretmenle birlikte Milli Eğitim Bakanı Ömer Çiner'in konuşması ile eğitimlerine başlayacak olan öğretmenlere Aydın merkez, Nazilli ve Söke olmak üzere üç grup halinde 3 gün boyunca eğitim verilecek. Zorunlu olan bu eğitime katılacak olan öğretmenler için hafta sonu da 2 gün boyunca bilgilendirme gezisi düzenlenecek.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aydın Otogarı'nda karşılana aday öğretmenlerin eğitim süreleri boyunca her hangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmamaları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından servis ve kalacak yer konusunda destek verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber