Okullarda uyuşturucu uyarısı

Haber Giriş : 12 Eylül 2005 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da, Eğitimciler Birliği Sendikası yöneticileri, yetkilileri okullardaki güvenlik ve uyuşturucu sorunlarına karşı uyardı. Bazı öğrencilerin uyuşturucu kullandığını ileri sürüldü.

Şafi Özperk, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılının problemlerle başlayacağını, bunların başında öğretmen azlığı, derslik yetersizliği, araç gereç sıkıntının bulunduğunu söyledi.

Üst aramasında öğrencilerin üzerinden haplar çıktığını, bazı psikoloji öğretmenlerinin yaptığı araştırmada öğrencilerin gözlerinin kanlı olduğunu tepsit ettiklerini belirten Özperk, ?İlköğretim okulu etrafında bulunan cafelerde uyuşturucu ve keyif verici malzemelerin satıldığının duyumunu alıyoruz. En çok Aydınlıkevler Mahellesi, Cengiz Topel İlköğretimokulu, 50. Yıl, Gazi Lisesi, Batman Lisesi, EML çevresinde görülüyor. Bu, velilerin ekonomik düzeyinin iyi olmasından kaynaklanıyor. Okul etrafı bir pazara dönüşmüş? iddialarında bulundu.

Durumdan 6 aydan beri haberdar olduklarını kaydeden Özperk, Öğrencilerin üzerinden çıkan keyif verici ve haplardan emniyet yetkililerinin de şifaen haberdar olduğunu öne sürdü.
Toplantının ardından NTV-MSNBC'nin sorumlarını yanıtlayan Özperk, ?En kalabalık okul Yahya Kemal Beyatlı Lisesi'dir. Geçmiş dönemde emniyet kendi personelini gönderemeyip, sahip çıkmamış. Milli Eğitim kenar mahallelerdeki okullara üvey evlat muamelesi yapıyor, okullar bir ahıra dönüşmüştür. Şu anda eğitim öğretime başlanılacağı sırada biraz olsun iyileşme var. Bazı okullarda keyif verici ve uyuşturucu malzemeler tespit edildi. Bilinen bir gerçek sigara, uyuşturucu ve alkol kullanımı artıyor? dedi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber