MÜSİAD üyeleri şehir dönüşümü konferansında buluştu

MÜSİAD İzmir Şubesi'nin Dost Meclisi toplantılarının bu ayki misafiri, AK Part İzmir Milletvekili, Bayındırlık ve İmar Komisyonu Üyesi olan şehir plancısı Aydın Şengül'dü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda şehir dönüşümü kanunu olarak bilinen, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un ayrıntılarının ele alındığı konferansa Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve MÜSİAD üyelerinden oluşan misafirler katıldı.

Konferansta konuşan Milletvekili Şengül, Türkiye'nin deprem riski yüksek bir coğrafyada yer aldığını, riski ortadan kaldırmak için şehir dönüşümünün şart olduğunu söyledi. Afet bölgelerinin dönüşümü için kanun hazırladıklarını belirten Şengül, dönüşüme ciddi anlamda başladıklarını ifade etti. Bu bölgelerde yaşayan halkın tereddütlerinin giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, belediyeler, kooperatifler ve müteahhitlerin işin içinde olması gerektiğini ifade etti. Alanlar belirlendikten sonra mülk sahipleriyle kat karşılığı anlaşma yapılacağını anlatan Şengül, bunun için belediye ve bakanlıklarla görüşüleceğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üç ilde "Kentsel Dönüşüm" müdürlükleri açacağını, özellikle İzmir'in ayrıcalığının söz konusu olduğunu kaydeden Aydın Şengül, her yerin özelliğine, rantına ve konumuna göre değişiklik göstereceğini, rantı düşük yerlere müteahhitlerin değil, TOKİ'nin gireceğini vurguladı. İzmir'in her yerinde şehir dönüşümü yapılacağını belirten Şengül, Türkiye'deki inşaat firmalarının çoğunun İstanbul'da olduğunu, İzmir'dekilerin de güç birliğiyle bu pastadan paylarını alması gerektiğini, dönüşümün başlamasıyla beraber 200 sektörün canlanacağını ifade etti. Dönüşüm konusunda, "sen ben" anlayışının bırakılarak "biz" anlayışının ortaya koyulması gerektiğine dikkat çeken AK Parti Milletvekili Şengül, "Yerel seçimler yaklaştı. Dönüşüm konusunun siyasete alet edilmemesi gerekiyor. Ortak akılla en doğrusunu bulmaya çalışacağız, Kentsel dönüşümü Bakanlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi, herkes yapacak. Hükümet olarak gereken desteği vermeye hazırız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber