Eğitimde 'Alo Rehberlik' dönemi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yeni eğitim sistemi ve diğer konularda veli ve öğrencilere yardımcı olmak amacıyla ?Alo Rehberlik? hizmetleri başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alo Rehberlik hizmetinden okulunda rehber öğretmeni olmayan; rehber öğretmeni olsa da yüz yüze görüşmede kendini ifade etme cesareti gösteremeyen; ihtiyacı olan destek hizmetini nereden ve kimden alacağını bilemeyen; çocuğun fiziksel, mental, duygusal gelişim düzeyleri ile ilgili yönlendirilmeye ihtiyacı olan veli ve öğrenciler faydalanacak. Eğitim öğretim süreci içinde destek ihtiyacı olduğu durumlarda isteyenler Alo Rehberlik hizmetlerinin (0-256) 214 71 17 nolu telefonu aranabilecek.

?Alo Rehberlik? hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve kullanılması ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bilgilendirme amaçlı bir açıklama yapıldı. Alo Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Birimi'nin işleyişiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, ?2012-2013 eğitim öğretim yılı başında, Bakanlığımız tarafından eğitim sisteminde yapılan köklü değişiklikler; öğrencinin yararına yeni hizmetlerin verilmesi ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Halk arasında 4 + 4 + 4 olarak tanımlanan yeni eğitim uygulamaları; öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin belli aşamalarda destek almalarını gerektirecektir. Bu ihtiyaç öngörüsünden ve Valiliğimizin de olumlu yaklaşımları ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ?Alo Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Birimi' oluşturulmuştur. Başta 1. Sınıfa yeni başlayan öğrencilerimiz ve onların değerli velileri olmak üzere; rehberlik hizmetine doğrudan ulaşamayan her kesim ve kademeden gelecek taleplere cevap vermek amacı ile oluşturulan birimimize gerekli personel görevlendirilmesi yapılmıştır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber