18 Eylül 2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2005 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Kral Abdullah ile öğle yemeğinde bir araya gelecek ve tahta çıkması dolayısıyla tebrik edecek. Cidde'de Suudi Arabistanlı işadamları ve sanayicilerle de görüşecek olan Başbakan Erdoğan, daha sonra Türkiye'ye dönecek.

2- Almanya'da halk, genel seçimler için sandık başına gidiyor. Aralarında yaklaşık 600 bin Türk kökenlinin de bulunduğu yaklaşık 61,9 milyon seçmen oy kullanacak. Seçimlere, 26 Türk kökenli milletvekili adayı katılıyor.

3- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, BM 60. Dönem Genel Kurul çalışmaları için bulunduğu New York'ta Yunanistan, Ürdün, El Salvador ve İsveç dışişleri bakanlarıyla görüşecek. Bakan Gül ayrıca, İKÖ Genel Sekreterliği'nin İKÖ Bakanlar Heyetiyle (Türkiye, Fas, Malezya, Yemen, Senegal, Filistin) yapacağı danışma toplantısına katılacak.

4- TBMM Başkanı Arınç, Litvanya'ya gidecek. Arınç, Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak.

5- Devlet Bakanı Tüzmen, Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nde Hükümet Konağı ve bulvar açılışı yapacak. Tüzmen daha sonra, İstanbul Kadıköy'de "Gaziantep Yemekleri Şenliği"ne katılacak.

6- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Ankara'da, Kırşehir Evi ile Kadın ve Gençlik Eğitim Kültür Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

7- Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Bakanlığı ile Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen 3 gün süreli "Ulusal Atçılık Sempozyumu"nun açılışında konuşacak. Bakan Eker, İstanbul'da yapılacak Dünya Fırıncılar Federasyonu toplantısına da katılacak.

8- KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi'nce düzenlenen söyleşiye katılacak.

9- Afganistan'da, parlamentonun alt kanadı ve 34 vilayet meclisi için seçim yapılacak. Afgan-BM ortak komisyonunun düzenlediği ve Volesi Jirga'nın (Halk Meclisi) 249 sandalyesi ile il meclisi sandalyeleri için 5800 kadar adayın yarışacağı seçimlerde, ülkenin tahmini 25-28 milyonluk nüfusundan 12 milyon kadarının oy kullanması bekleniyor.

10- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Ağar, partisinin Nevşehir İl Kongresi'ne katılacak.

- DSP Genel Başkanı Sezer, Eskişehir'de basın toplantısı düzenleyecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gülle, partisinin Bağcılar'daki toplantısında açıklama yapacak.

- BBP Genel Başkan Yardımcısı Yassıkaya, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

11- Toplantı...İmza töreni...Festival...

- Marmara Denizi'ndeki "Fay Hareketliliği Gözlem Çalışması" ile ilgili olarak Karaköy rıhtımındaki İtalyan araştırma gemisi "Urania"da basın toplantısı yapılacak.

- Çankaya Belediyesi ile AKUT arasında, doğal afetlere müdahale konusunda işbirliği protokolü imzalanacak.

- 13. Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivali kapsamında Ankara Devlet ve Opera Balesi, Nemrut ören yerinde konser verecek.

- Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nde 1. Kültür ve Kırmızıbiber Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.

12- Futbolda Turkcell Süper Ligi, İkinci Lig (A) ve (B) Kategorileri ile Üçüncü Lig'e, bugün yapılacak maçlarla devam ediliyor. Turkcell Süper Ligi'nde 6. hafta mücadelesi, 4 maçla tamamlanıyor.

13- Türk Güreş Vakfı'nca Ankara'da yaptırılan Olympic Park Otel, Aquapark ve spor kompleksinin açılışı ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren Türk güreşçilerinin ödül töreni, FILA Başkanı Raphael Martinetti'nin de katılımıyla yapılacak.

14- Basketbolda heyecan sürüyor. Sırbistan-Karadağ'daki 34. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde Türkiye, (B) Grubu'ndaki 3. ve son maçında, Podgorica kentinde Hırvatistan'la karşılaşacak.

15- Hırvatistan'daki 24. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası finallerinde (A) Milli Takım, (B) Grubu'ndaki 3. maçını, Pula kentinde Hollanda ile yapacak.

16- Otomobil sporlarında uluslararası ve ulusal yarışlar... Dünya Binek Otomobil Şampiyonası (WTCC) ile FIA GT Şampiyonası'nın 8. ayak yarışları, İstanbul Park Pisti'nde yapılıyor. Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 5. ayağı olan Gödence Tırmanma Yarışı, İzmir'de olacak.

17- Sutopunda Heybeliada Su Sporları Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı Avrupa Ligi (A) Grubu maçları, İstanbul'da sona eriyor. Organizasyonun son gününde Heybeliada, Macaristan'ın Szegedi takımıyla karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber