Emniyet apartman girişlerine kamera sistemi takılmasını istedi

Çorum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Huzur Toplantıları'nda apartman girişlerine kamera sistemi takılması konusu ele alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyetten yapılan açıklamada, polis-halk ilişkilerini geliştirerek halkın güvenlik hizmetlerine katılımını ve desteğini en üst seviyeye çıkartmak, olaylar meydana gelmeden önce alınması gereken tedbirlerle ilgili bildirimde bulunmak amacı ile huzur toplantıları düzenlendiği belirtildi. Son yapılan toplantıda, şehirlerde nüfusun artması ile bir arada yaşayan insanların birbirlerini tanımadıkları, bu durumun art niyetli insanların işini kolaylaştırarak, hırsızlık vb. olaylara sebebiyet verebileceği dile getirildiği aktarılan açıklamada şöyle denildi: "Apartman giriş kapıları açık bırakılmamalı ve gelen kişilerin kim oldukları öğrenilmeden kapılar açılmamalı. Suç ve suçlularla mücadelede bilim ve teknolojinin sunduğu tüm imkanlardan yararlanılarak, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların faillerinin yakalanmasına yönelik tedbirlerin alınması, bu tedbirlerden en önemlisi güvenlik kamera sistemleridir. Apartman girişlerine kamera sistemleri taktırılmalıdır.''

Emniyet kemeri takmanın özellikle çarpma, çarpışma şeklinde meydana gelen ölümlü ve ağır yaralamalı trafik kazalarında hayatta kalmayı sağladığı ve sakat kalmayı önlediği, belirtilen açıklama da araç kullanırken mutlaka emniyet kemeri takılmasının gerektiği izah edildiği kaydedildi.

Ayrıca toplantıya katılan mahalle muhtarlarının mahallelerini ilgilendiren güvenlik odaklı sorunlarını, görüş ve önerilerini doğrudan ilgili emniyet şube müdürlerine aktardıkları, ortaya konulan sorunların çözümü noktasında yapılabileceklerle ilgili değerlendirmeler ve çözüm yollarına dair kararlar alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber