Diyanet'e 'şiddete karşı hutbe' teklifi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2005 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın özelikle Ramazan ayı boyunca halka camilerden 'kadınlara ve çocuklara karşı özellikle cinsel şiddete son verilmesine yönelik vaaz' verilmesi teklifinde bulundu.

Arıtman, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'na gönderdiği mektubunda, kadın ve çocuklara karşı şiddete dikkat çekerek, "Ülkemizde kadınlara ve çocuklara karşı şiddet uygulanması ne yazık ki çok yüksek orandadır. toplum olarak bu çağ dışı, insanlır dışı şiddet uygulamalarından uzaklaşmalıyız" dedi.
Arıtman, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Önümüzdeki Ramazan ayında camilerde, teravih namazlarında bu konuda vaazlar verilmesinin şiddete karşı mücadelede önemli bir katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. Kadın ve çocuklara karşı fiziksel, sözel ve cinsel şiddet uygulanması, genellersek kendinden zayıf ve savunmasız olana karşı şiddet uygulanması dinimizce de günahtır. Hele hele şiddet en uç boyutu olan terör ve namus adına insan öldürmek de dinimizce en büyük suç, en büyük günahtır.

Dinimizin insana, insan hayatına en büyük değeri verdiği, insana yönelik şiddet uygulamalarını en büyük günah saydığı gerçeğinin Ramazan ayında teravih namazlarında din görevlilerimizin vaazlarında halkımıza bir kez daha hatırlatılmasının kadır ve çocuklara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük yararlar sağlayacağı inancıyla gereğinin yapılmasını rica ederim..."


 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber