Başbakan'a 30 Milyon YTL'lik bayram hediyesi

Haber Giriş : 30 Eylül 2005 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB'un Erdoğan için sipariş ettiği S-92 tipi dev helikopter, 29 Ekim'de Türkiye'ye geliyor. Sikorsky yetkililerinin sır gibi sakladıkları helikopterin bu fotoğrafı test uçuşunda çekildi

Başbakan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) kendisi için satın aldığı S-92 helikopterine önümüzdeki ay kavuşuyor. "Erdoğan'ın VIP helikopteri", TOBB'un bütçe gider kaleminde, 30 milyon 317 bin YTL'lik gider olarak gösterildi. Helikopteri TOBB'un almasının nedeni ise iddialara göre şöyle: Devlet bütçesi kısıtlı olduğu için Emniyet Genel Müdürlüğü, TOBB'a yazı yazarak Sikorsky tipi bir helikopteri hibe etmesini istedi. TOBB da kabul etti. Ancak Başbakan'a helikopter alıyor diye eleştirilere hedef olan TOBB yönetimi, helikopterin Erdoğan'a değil, devletin ihtiyacını karşılamak için emniyete alındığını açıkladı.

Bush küçük diye istemedi

ABD Başkanı George W. Bush için açılan VIP helikopteri ihalesini kabin büyüklüğünün yetersiz görülmesi nedeniyle kazanamayan S-92 helikopterleri Kore, Kanada ve Türkmenistan liderleri için de üretildi. Türkmenistan lideri Türkmenbaşı'nın helikopteri, banyosuyla ün kazanmıştı. Ancak Erdoğan'ın helikopterinde banyo yok.

10 kişilik koltuk, çalışma masası ve tuvaleti var

Başbakanın yeni helikopterinin kabini, 10 kişilik oturma kapasitesine sahip. Erdoğan'ın heyetlerinin kalabalık olması nedeniyle, koltuk kapasitesinin yüksek tutulduğu söyleniyor. Helikopterde ayrıca bir çalışma masası ve lavabo da var.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber