Sağlık Bakanlığı hızla AB'ye hazırlanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2005 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Ulvi Eren, Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşların talep ettiği kaliteli hizmeti sunmak ve gelişen şartlara ayak uydurmak amacı ile sağlıkta dönüşüm projesini başlattığını söyledi.

Konya TSE Bölge Müdürlüğü ve Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen bir konferansa katılmak amacı ile Konya'ya gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Ulvi Saran, bakanlık olarak Avrupa Birliği (AB) sürecine uyum sağlamak adına önemli atılımlar yaptıklarını belirterek, "Sağlık Bakanlığı olarak vatandaşların talep ettikleri kaliteli, nitelikli sağlık hizmetini sağlamak ve gelişen şartlara ayak uydurmak üzere 'Sağlıkta Dönüşüm' projesini başlattık. Bu proje sistemin tüm öğeleri ile gelişen ihtiyaçlara cevap vermesi ve AB normlarına göre daha kaliteli, daha sağlıklı hizmet sunabilme hedefini taşımaktadır" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın hem mevzuat uyumlaştırma çabalarını hem de örgütsel ve hizmet yapısını yeniden düzenleme çalışmalarının devam ettiğini de anlatan Mehmet Ulvi Saran, "AB müktesebatının gerektirdiği mevzuat çalışmaları temel hizmet alanlarımızı kapsamaktadır. Tedavi ve temel sağlık hizmetleri gibi özellikle de ilaç ve eczacılık alanında dünya çapında ortaya çıkan durumları ve düzeyle ilgili yaklaşımları benimseme ve hayata geçirmeyi kapsamaktadır. Tıbbi ürünler ve halkın sağlığını yakından ilgilendiren temel sağlık alanları ile ilgili üretim ve uygulamalar alanındaki yeniden yapılanma ihtiyacı bu çalışmalar sonucu karşılanacaktır" diye konuştu.

SSK Hastanelerinin Devlet Hastaneleri ile birleştirilmesinde yaşanan sorunlara da değinen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Ulvi Eren, "Bildiğiniz gibi SSK ile Devlet Hastaneleri'nin birleştirilmesi, sağlıkta dönüşüm projesi altında bu hastanelerin tek çatı altında yönetilmesi için yapılan bir çalışmaydı. Geç kalınmış bir uygulama olduğu için hemen hareket edilmesi gerekiyordu. Bu nedenle ufak tefek problemlerle karşılaşılsa da sistem belli bir vadede aksaklıkları tefali edecek bir mekanizmayı da beraberinde getirecektir. Aslında sanıldığı gibi büyük bir problemle de karşılaşılmamıştır. Kısa süre içinde birleşme neticesi arzu edilen fonksiyonların bütünleştirilmesine ve hizmetin daha tasarruflu, daha kaliteli ve aynı standartlar çerçevesinde sürdürülmesi hedefine yaklaşılmıştır. Biz iyi bir düzeye geldiğimizi düşünmekteyiz. Hali hazırda pürüzler varsa da onlar da kısa süre içinde giderilecektir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber