Mardin Günleri'nin açılışını 4 bakan gerçekleştirdi

Ankara Akm'de yapılan Mardin Günleri'nin açılış programına; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Kakınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tanıtım günlerinde yaptığı konuşmada, bazı şehirlerin anlatılamayacağını, gezilmesi, görülmesi ve hissedilmesi gerektiğine dikkat çekerek; Mardin'in böyle bir şehir olduğunu söyledi. Mardin'in farklı etnik yapıları bir arada barındırdığını kaydeden Eker, Mardin'in barış içinde bir arada tutabilen, farklı dilleri, kültürleri ve inanç gruplarını asırlarca barış içinde yaşatabilen özel bir şehir olduğunu ifade etti.

Bakan Eker, bir gazetecinin sorusu üzerine de, TAPDK'nın yaptığı görevlerin önemli bir kısmının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın daha önce çıkardığı 5996 sayılı yasanın içindeki hususlarla ilgili olduğunu söyledi. Başka bir kuruma, kurula gerek kalmadan gıda ile ilgili konuların tek bir yerden takip edilmesi amacıyla böyle bir düzenlemeye gidildiğini vurgulayan Eker, "Kurumun görevlerinin bir kısmının kendi bakanlığı, bir kısmının Sağlık Bakanlığı, bir kısmının da Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek. Bu konuyla ilgili tasarı kabul edildi. Kanun çıkıncaya kadar da kurumdaki işleyişin devam edecek." dedi.

Bakanlar açılışla ilgili yaptıkları kısa bir konuşmanın standları gezdi. Mardin yöresine ait yemeklerden tadıp, içeceklerinden tadan bakanlar, daha sonra Akm'den ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber